2008. augusztus 23.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Boldogság - keresd az ARC-on! 9. ARC kiállítás

2008. augusztus 28. és szeptember 16. között kerül megrendezésre az ARC kiállítás, idén kilencedik alkalommal. A cél most is annak bizonyítása, hogy az óriásplakát alkalmas gondolatokban gazdag üzenetek hordozására és átadására. Az alkotók ismét nagy szabadságot kaptak, ami változatosságot és a sokszínűséget biztosít az érdeklődők számára.

"Hol a boldogság mostanában?" - ez volt az idei ARC plakátkiállítás pályázati kiírása. Azt, hogy mi a boldogság és hogy hol található, már sokan és sokféleképpen megfogalmazták az idők során. A boldogság fogalma azonban jelentősen átalakult és napjainkban megléte és lehetősége is kérdésessé válik. Sokszor feledésbe merül Arisztotelész kijelentése, mely szerint a legfőbb jó a boldogság. Arisztotelész nem hitt egy általános jóban, ami minden ember számára egyforma, szerinte "… a legfőbb jóról kell beszélnünk, mégpedig arról a legfőbb jóról, amely számunkra a legfőbb jó." - ez lenne a boldogság, mely szoros kapcsolatban áll az erkölccsel. Más megfogalmazásban, Goethe szavaival: "A boldogságot nem lehet ajándéka kapni, Egyetlen titka: adni, mindig csak adni. Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet És sok-sok önzetlen szeretetet."

A pályázati kiírásra természetesen nincs általánosan elfogadott válasz, hiszen a kérdés mindenkiből más reakciót és más érzelmet vált ki. Pont ez a lényege az ARC kiállításnak is, a sokszínűség és az egy kérdésre adható válaszok végtelen lehetősége. A beküldött plakátok közül már kiválasztották azokat, melyek kiállításra kerülnek. A kiállítandó plakátok listája a magazin weboldalán olvasható.Csaknem száz hivatásos és nem hivatásos kreatív gondolkodó válaszát tekintheti meg a közönség 2008. augusztus 28.-tól az Ötvenhatosok terén. A válaszok eltérőek ugyan, de egy meghatározó tulajdonságuk közös: a plakátok nem a megszokott, valóságtól elrugaszkodott, esetleg irreális módon közvetítik az alkotók üzenetét.

Augusztus 28-án, a megnyitón fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), Rutkai Bori és a Specko Jedno. A moderátor Novák Péter lesz. A megnyitó napján kerül sor a díjátadásra. Az 1., 2., 3. és közönségdíj mellett idén második alkalommal átadják a borzdíjat is. A borz díjat annak az alkotónak ítéli oda a zsűri, aki a berögzült sémákból kilépve a legkedélyborzolóbb, legpimaszabb pályaművet küldte be. A bemutatandó plakátok témái: környezetvédelem, szolidaritás, nőkszava. Az ARC+ témakörei: friss és ropogós képregény, zene-tánc-kép.

***


9. ARC kiállítás
Helyszín: Budapest, Ötvenhatosok tere
Időpont: 2008. augusztus 28. - szeptember 16.
Jegyárak: A kiállítás megtekintése ingyenes.
Bővebb információ: www.arcmagazin.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei