2008. augusztus 25.Kígyós Adrienn
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Művészeti Anatómia Tárlat - Kiegészült a Bodies Kiállítás

2008. augusztus 18-án nyitotta meg kapuit egy nem mindennapi tárlat a VAM Design Centerben. Aki korábban már hallott a Bodies Kiállításról - vagy esetleg járt is ott - most egy kicsit más szemszögből ismerheti meg az emberi testet. A Művészeti Anatómia Kiállítás egészen október 30-ig ingyenesen megtekinthető.

Több szempontból is rendhagyónak nevezhető a Művészeti Anatómia Kiállítás, mely 2008. augusztus 18-tól október 30-ig várja az érdeklődőket.

A tárlat apropóját a nagysikerű Bodies Kiállítás szolgáltatta, hiszen mindkét rendezvény központi témája az emberi test. Fontos azonban kihangsúlyoznunk, hogy az anatómiai rajzok élő modellek után készültek, így teljesen más benyomást keltenek. A több ezer munka közül kiválasztott 63 alkotás mind a Képzőművészeti Egyetem anatómia óráján készült, melyet aztán a tanárok beszedtek és leosztályoztak. Nem mindennapi ilyen munkákkal szembetalálkoznunk egy kiállításon.

Aki járatos a képzőművészetben, biztosan jól tudja, hogy az anatómia minden későbbi művészeti ág alapjául szolgál, legyen az szobrászat, grafika vagy festészet.
Csordás Zoltán képzőművész ezekkel a mondatokkal nyitotta meg a tárlatot:

"A rajz a képzőművészet legabsztraktabb kifejezésformája. A fehér papíron a fekete vonal tiszta intellektualizmus. Csak arról beszél, aminek a rajzolója már birtokosa. (...) Nem véletlenül választottam a kiállítás mottójául Leonardónak ezt az idézetét: 'Hiú és tévedéssel teli minden tudomány, ha nem a tapasztalat, minden dolgok szülőanyja hozza létre'."

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei