2008. október 9.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Virág Judit Galéria őszi aukciója

A Virág Judit Galéria 2008. október 19-én rendezi őszi árverését a Budapest Kongresszusi Központban. A Galéria 19. és 20. századi magyar festményekkel, valamint szecessziós Zsolnay kerámiákkal foglalkozik, nevéhez fűződik a legtöbb árverési rekord. Az őszi aukció kiemelkedő darabjai a Gulácsy Lajos által festett képek.

A Virág Judit Galériát és Aukciósházat 1997-ben alapította dr. Virág Judit művészettörténész, valamint Törő István üzletember. A Galéria évente három aukciót rendez a 19. és 20. századi klasszikus magyar festészet kiemelkedő darabjaiból, valamint 1945 előtti Zsolnay kerámiákból.

Az idei aukción a legnagyobb árral az egyik Gulácsy kép, a Nő kék kancsóval rendelkezik. Gulácsytól még három képre lehet licitálni, a Nő a rózsafánál című kép 12 millió forintról indul, a Szőke nő című olajkép 7 millióról, a Vasárnap délután című pasztellkép pedig 4, 2 millióról.

A kiállítás a Falk Miksa utcában nyílik. 175 tételnyi festmény kerül licit alá. Olyan neves 19.-20. századi festők képei kerülnek kiállításra, mint Csernus Tibor, Lakner László, Keserű Ilona, Fehér László.

A kiállításon megtekinthető Szinyei Merse Pál Patak című olajfestménye, amit 1883-ban készített Jernyén, a női alakkal 1894-ben egészítette ki. Az aukció 30 millió forintról indul erre a képre.

A kiállítás minden nap megtekinthető a Falk Miksa utcai galériában.

***


Virág Judit Galéria őszi aukciója
Időpont: 2008. október 19. 18:00
Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ
Bővebb infó: www.viragjuditgaleria.hu


Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei