2008. október 14.Darabos Diána
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ferenczy Zsolt Farm decor kiállítása a MODEM Zárt Kert sorozatában

Ferenczy Zsolt sajátos építészetet művel papíron és a térben egyaránt. Privát emlékeket ötvöz sztereotip, giccs ikonokkal, abszurd történeteket mesél el, melyekről - gyermekkori emlékeink vagy felnőttkori szorongásaink révén - már vannak előfeltevéseink.

A MODEM belső kertjébe épített Zárt kert projektje "alkalmazkodik" a kert szokatlan funkcióváltozásához: az itt elhelyezett monumentális Sztálin-szobor-másolathoz egy groteszk parafrázis emlékművet társít. A szobortalapzatokra emelt kerti (törpe) kutyák elképesztően szórakoztatóan reflektálnak Sztálin hungarocellből megformált alakjára.

Ferenczy Zsolt (1970, Berettyóújfalu)
1994-2000 Magyar Képzőművészeti Egyetem, festő szak; 1999 Amadeus Alkotói Ösztöndíj; 2000 Glatz Oszkár-díj; 2001-2004 Magyar Képzőművészeti Egyetem - DLA-képzés; 2006 FKSE díj, XXIII. Miskolci Grafikai Biennálé; 2006 Barcsay-díj; 2007 Doctor of Liberal Arts fokozat; 2007 Római Magyar Akadémia ösztöndíja; 2008 Godot Galéria díja, Budatest - XXIV. Miskolci Grafikai Triennálé.

***


Ferenczy Zsolt kiállítása
Helyszín: MODEM - belső kert (4026 Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.)
Időpont: 2008. október 14. - november 10.


Zárt Kert képzőművészeti projekt a MODEM udvarán
MODEM - Modern és Kortárs Művészeti Központ
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
2008. ÁPRILIS-2009. MÁRCIUS

A MODEM 11 fiatal képzőművészt és egy képzőművész párost kért fel arra, hogy 2008 áprilisa és jövő év márciusa között készítsen egy-egy projektet az épület belső kertjébe, amelynek a témája a "zárt kert" (hortus conclusus).
A "zárt kert" fogalma bibliai, a földi Paradicsomot jelenti, de a tiszta szerelemnek is a jelképe, a meditáció és imádság helye, egy idea képzete.
A kiállító művészek nem érinthetetlen zárványként és elszigetelten, hanem az adott térre születő, reflexiókat kiváltó és interakciókat kezdeményező művek elkészítésére vállalkoznak.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei