2008. október 21.Virág Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Tízmilliókért keltek el képek a Virág Judit Galéria aukcióján

Nem csökkent a gyűjtők vásárlási kedve! Erről tanúskodik a Virág Judit Galéria őszi aukciójának mérlege, s arról, hogy a piac az értéket és a minőséget díjazza. A legkeresettebb képek egyben a kínálat legszebb festményei voltak. Szinyei Merse Pál Patakpart címe képe 50, Czóbel Béla Csendélete 48, Tihanyi Lajos legendás Önarcképe 44 millió forintért kelt el.

Az "Ernyők Viareggio-ban" című Vaszary János képért 33 millió forintot fizettek. A kortárs festmények közül Csernus Tibor és Lakner László munkái értek el ezúttal magas árat.

Az Aukciósház 2008. őszi árverése magas színvonalat és minőséget kínált. Kimagasló értéket képviselt Szinyei Merse Pál Patak című festménye, melyet 50 millió forinton ütött le Virág Judit.

A vártnál is izgalmasabb volt a licit Tihanyi Lajos legendás Önarcképéért, mely végül 44 millió forintért kelt el. Gulácsy Lajos munkái sem veszítettek keresettségükből. Az elmúlt időszak trendjeinek megfelelően jól teljesítettek a kortárs alkotások. Csernus Tibor, Lakner László, Fehér László, El Kazovszkij alkotásai feszült licitek után találtak gazdára.

A néhol nem várt magas leütések azt mutatják, hogy a műkincspiacot nem érintette meg a pénzügyi válság, ellenkezőleg, a műgyűjtők változatlanul kiváló befektetésnek ítélik a minőségi festményeket.

***


Bőveb információ: www.viragjuditgaleria.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei