2009. március 20.Lipták Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Parnasszus - Filmgyári Capriccio - B. Müller Magda képei

B. Müller Magda negyvenéves pályafutása alatt mintegy hatvan filmben dolgozott. Fotóit igazi filmes látásmód és érzékenység jellemzi. A Parnasszus egy olyan művész életéből ad ízelítőt, aki számos magyar film megszületésénél jelen volt. A kiállítás 2009. április 25-ig látható Debrecenben.

Dajka Margit és Latinovits a levesestányér mögött, Garas ágrólszakadt figurája, Mephisto, Szindbád, Régi idők focija. Hogy mi a közös bennük? Az, hogy mindet B. Müller Magda, a magyar standfotó nagy művésze fényképezte. Képei segítségével a forgatás élményeit, pillanatait és emberi viszonyait élhetjük át. B. Müller Magda a szereplőket beszélteti maga helyett, sajátos látásmódja tökéletesen ábrázolja a humort, a távlatokat és az emberi esendőséget.

B. Müller Magda munkájáért Balázs Béla-díjat kapott, illetve a 39. Magyar Filmszemle Életműdíjával tüntették ki. Jelenleg Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény Alapítványt igazgatja.

A debreceni kiállítást megnyitja Halász János, Debrecen alpolgármestere, közreműködik a Perro Negro együttes. A kiállítás megtekinthető hétfő kivételével, naponta 10:00-19:00 óra között. A belépés díjtalan.

***Parnasszus - Filmgyári Capriccio - B. Müller Magda képei
Helyszín: Kölcsey Konferencia Központ, Kiállítóterem, Debrecen
Időpont: 2009. március 25. - április 25.
Bővebb infó: www.kolcseykozpont.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei