2010. február 4.Kőnig Mariann
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mackótól a macskákig: február 1-7. között nyíló kiállítások

Február első hetében a galériák és a múzeumok változatos programokkal, kiállításokkal várják látogatóikat. Február 1-jén nyílik meg a Mackó kiállítás, mely minden korosztály számára szórakoztató lehet. Telek Balázs és Vancsó Zoltán fotókiállítása mellett sor kerül a naponta több mint 250 különleges macskát felvonultató Nemzetközi Macskakiállításra is.

2010. február 1. hétfő

Mackós illusztrációk - Keresztes Dóra, Agócs Írisz és Reich Károly kiállítása
2010. február 1. - 2010. március 5.
Zölderdő Óvoda - Lépcsőház Galéria (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 26.)
Február 1-től a Zölderdő Óvoda Lépcsőház Galériája ismét hazai gyermekkönyv-illusztrátorok rajzait mutatja be. A kiállítás-sorozat célja, hogy megismertesse a szülőkkel, gyerekekkel és könyvkiadókkal a hazai gyermekkönyv-illusztrátorok igényes, mesék és versek megértését segítő képeit. Agócs Írisz pl. Mackókalendáriumot készített, melyben minden hónaphoz rajzolt egy mackót. Keresztes Dóra, Agócs Írisz és Reich Károly grafikusművészek munkáit március 5-ig tekinthetik meg a látogatók, hétköznapokon 8-17 óráig. Február 2-án a Galériában Játékmackó kiállítás is nyílik.

*


2010. február 2. kedd

Egy hét Háy Ágnessel, 2010. február 2-7.
Műcsarnok, X-es, XI-es kiállítótermek
(1146 Budapest, Dózsa György u. 37.)

A Műcsarnok BBS 50. Más hangok, más szobák - Rekonstrukciós kísérlet(ek) című kiállítás, vetítés- és rendezvénysorozat keretében tölthetnek egy hetet Háy Ágnessel az érdeklődők.

Háy Ágnes kiállítása
Bizánci motívum-rajzok (a Celebration of Failure videóhoz)
Grafikonok (Szöveg és Zene viszonyáról)

Vetítések
Nyitva tartási időben, folyamatosan vetítve

1. Meditatív Természetfilm - Wild Life of Russell Squaere, 60', 2009
2. The Celebration of Failure, 30', videó, 2009 (Alkotótárs: Steve Moyes, zenész)
3. Stone Dancer, 6’, videó, 2010
4. Experimentális videók az idő, a zene és a szöveg viszonyáról, 24', 2009
5. Összeállítás régi filmekből, 40', videó
6. Újabb videók workshopokról és együttműködési projektekről, 22'
7. A Műcsarnok workshop alatt készült/készülő videók vetítése

Animációs workshop - korhatár nélkül
Február 2-6. között, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 13:00-17:00
Csoportos animációs improvizáció - tárgy- és ember-animáció. A workshopon előzetes bejelentkezés nélkül bárki részt vehet!

Részecske Kaszinó - animációs workshop korhatár nélkül
Február 7. vasárnap 13:00-17:00
A szubatomi részecskék viselkedésének modellezése ember-animációval az elemirész-fizikusok által is használt Monte Carlo módszer alapján, Vértesi Róbert fizikus közreműködésével.


3B - Telek Balázs fotográfus, képzőművész kiállítása
2010. február 2-20.

FISE Galéria (1054 Budapest, Kállmán Imre utca 16.)
"Gyermekeink révén egy ősi, tiszta forrásból táplálkozó teremtőerő, nap mint nap ajándékoz meg minket kincsekkel, melyek megkérdőjelezhetetlenül mindig igazat mondanak."
Telek Balázs élete családja körül forog, és ez művészetét is meghatározza. Feleségét, Halász Gabi grafikust és két gyermekét, Barnabást és Berzsiánt nem csupán megörökíti fényképein, de sok esetben együtt is alkotnak. A FISE Galériában február 2. és 20. között láthatóak lesznek a fiatal művészpalánták önálló munkái, a szülőkkel közösen létrehozott képek és Telek Balázs fotográfiái is.

*


2010. február 3. szerda

Németh Miklós kiállítása 76. születésnapja alkalmából
2010. február 3-21.

Gaál Imre Galéria (1203 Budapest, Kossuth Lajos utca 39.)
Németh Miklós 1934-ben született Budapesten. Márffy Ödön festőiskolájába járt, ahol Ilosvai Varga István, Gádor Emil és Tóth Menyhért voltak a mesterei. Több díjat nyert helyi és országos amatőr kiállításokon, utoljára a Pest-Buda egyesítése 100. évfordulójára kiírt pályázat I. díját. Táblaképeinek témái aktok, életképek, csendéletek. Február 3. és 21. között a Gaál Imre Galéria a festő 76. születésnapjának tiszteletére rendez kiállítást.


Földessy Péter kiállítása, 2010. február 3-26.
Ari Kupsus Gallery (1088 Budapest, Bródy Sándor utca 23/b)
Földessy Péter, Ukrajna Érdemes Művésze 1944-ben született Munkácson. "Olyan akvarellfestői eljárást talált ki, amelyen a sokezer éves hagyomány új színekben virágzik. Termő ágon új, csodálatosan sziporkázó virág ez, hiszen a vízfestés soha egyetlen pillanatra sem szűnt meg lélegzeni, virágozni; gyermekeink is vízfestékkel firkálják első "lelki virágaikat" a papírra (vagy a falra). Földessy egyszerre könnyed és játékos, mint a gyermekek és a keleti kultúrák mesterei szertartásos, és mélyértelmű, mint a középkori freskófestők, és varázslatosan szellemes, mint a szürrealisták." Függetlenségét úgy tudta megőrizni, hogy egyetlen irányzathoz sem tartozik.

*


2010. február 4. csütörtök

Jankovics Marcell: Filmszínek
2010. február 4-27.

Szombathelyi Képtár (9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.)
A Kossuth Díjas Jankovics Marcell rajzfilmrendező, művelődéstörténész, könyvillusztrátor, festő és író egyszerre. 2009-ben elő magyarként vehette át a Leonardo da Vinci díjat, melyet a Kulturális Világtanács adományozott a kortárs vizuális művészet érdekében végzett tevékenyégéért. A Szombathelyi Képtárban bemutatásra kerülő anyag válogatás azokból az illusztrációkból, melyek Az ember tragédiája, valamint az Ének a csodaszarvasról című animációs filmekhez készültek. Madách Imre Az ember tragédiája című művéhez 1983-ban írta meg a film forgatókönyvét. A film elkészítése 20 év munkája eredményeképpen a végéhez közeledik. A kiállítás megnyitója után lesz az ősbemutatója Az ember tragédiája című filmből a Londoni színnek. Február 4. és 27. között folyamatosan megtekinthető lesz az Egyiptomi és a Római szín.


Szándéktalan fény - Vancsó Zoltán kiállítása
2010. február 4. - 2010. március 28.

Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház) (1065 Budapest, Nagymező u. 20.)
Vancsó Zoltán egy különleges, nem mindennapi utazásra hívja a művészet iránt érdeklődőket a Magyar Fotográfusok Házába. Az utazás leszállással kezdődik és felszállással ér véget, de mint az a képek láttán mindenki számára ki fog derülni, nem egy bizonyos utazásról szól, nem egy utazás emlékeit örökítette meg a művész. Van kapcsolat a képek között, de azt a látogatóknak maguknak kell megfogalmazniuk. A kiállítást megnyitja: Darvasi László, író, költő. Közreműködik: Tóth Evelin és Szalai Péter. Megtekinthető minden hétköznap 14 és 19 óra, hétvégén 11 és 19 óra között.

*


2010. február 5. péntek

Glenn Brown, 2010. február 5. - 2010. április 11.
Ludwig Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.)
Nagyszabású kiállításra készül a kortárs művészetek támogatója, a Ludwig Múzeum. 2010. február 5-én Dr. Christoph Grunenberg, a Tate Liverpool igazgatója fogja megnyitni Glenn Brown, fiatal brit festő kiállítását. Brown aprólékos kézimunkával megfestett vásznain olyan alkotók remekművei ismerhetőek fel, mint Rembrandt, Fragonard vagy Dalí. Egyesekben felháborodást, másokban csodálatot keltenek festményei, melyeket április 11-ig lehet megtekinteni.


Nosztalgia-Ostalgia
2010. február 5. - 2010. április 7.
Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény (1092 Budapest, Ráday u. 18.)
Február 5-től a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény egy válogatást mutat be az 1950-es, '60-as, '70-es években az NDK-ban forgalmazott magyar filmek reklámjaiból. A kiállításon láthatóak lesznek plakátok, képeslapok, műsorfüzetek, a korabeli szaksajtó cikkei és a NDK-ban népszerű magyar színészek és színésznők sztárfotói is. Ne csodálkozzon senki, ha sem a filmek címei, sem az NDK-ban ünnepelt színészek nevei nem ismerősek. Alkalmas lehet a kiállítás mind a nosztalgiázásra, mind a korral való megismerkedésre.

*


2010. február 6. szombat

Földi Paradicsom - Modern mesterművek a Kasser-Mochary-gyűjteményből
2010. február 6. - 2010. május 2.

Magyar Nemzeti Galéria (1014 Budapest, Szent György tér 2.)
A magyar származású Elizabeth és Alexander Kasser (eredeti nevén Kasza) házaspár, illetve az 1969-ben létrejött Kasser Művészeti Alapítvány (Kasser Art Foundation) modern képzőművészeti gyűjteményéből láthatnak válogatást a Magyar Nemzeti Galériába látogatók. 53 művész 102 alkotását mutatják be, melyek témája az emberiség örök vágya, az elérhetetlennek tűnő Földi Paradicsom. "Rodin, Bourdelle, Marino Marini, Giacometti, Henry Moore szobrai, Monet, Degas, Renoir, Chagall festményei, Modigliani, Matisse, Lipschitz grafikái sok más alkotással együtt öt nagy tematikus egységben mutatják be a modern művészet mestereinek Földi Paradicsomot megidéző vízióit."


MMME Nemzetközi Macskakiállítás
2010. február 6-7.

Lurdy Ház (1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.)
A Macskamánia Magyar Macska Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Hill’s - MMME Nemzetközi Macskakiállítás, ahol naponta több mint 300 különleges macska, állatorvosi tanácsadás, gyerekprogramok, táp és felszerelés- vásár várja a látogatókat. Jegyeket a helyszínen lehet váltani (felnőtt: 700Ft, gyermek: 400Ft). A kiállítás mind a két napon 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei