2010. február 5.Balogh Máté
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Párhuzamok - Szlovák-magyar kiállítás a közös gondolkodás jegyében

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében, 2010. január 28-án nyílt "Párhuzamok" címmel a pozsonyi Képzőművészeti és Iparművészeti Főiskolával közös, festészeti kiállítás. A tárlat lényege a közös gondolkodás és az, hogy a két képzőművészeti gondolatvilág mennyire fedi egymást. A kiállítás február 12-ig látogatható.

Az izgalmas kiállítás a két kulturális centrum közötti közös gondolkodás, együttműködés lenyomata. A 300 kilométernyi földrajzi és szellemi távolság a hallgatók munkáiban teljesen feloldódik, a különbségek és különbözőségek helyett párhuzamos gondolatmenetek jelennek meg. A kulturális párbeszéd ilyen módja pezsgő szellemi közeget teremt.

A 30 hallgató képei egységes és egyben változatos módon tárják fel a fiatal generáció festészeti látásmódját. A hallgatók a művészeti tradíció és populáris kultúra különböző területeiből, szellemesen és egyéni módon merítenek. Festészetük gátlásoktól mentes, felszabadult, legyen szó kötöttebb formákról, színekkel való játékról vagy utópisztikus víziókról.
A tárlatot a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, Radák Eszter és a Pozsonyi Képzőművészeti Főiskola professzora, Iván Csudai válogatták össze és állították fel.

A kiállítás január 28-tól február 12-ig tekinthető meg az egyetem Barcsay termében, hétfőtől-péntekig 10 - 18 óra között és szombaton 10 - 13 óra között.

***


Párhuzamok - Szlovák-magyar kiállítás a közös gondolkodás jegyében
Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay terme
Időpont: 2010. január 28 - február 12.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei