2012. június 11.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Múzeumok Éjszakája 2012 - Idén 10. alkalommal várják a múzeumbarátokat

2012. június 16-án kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, melynek keretében közel az összes budapesti, és számos vidéki múzeum különleges, hosszított nyitva tartással, számtalan kedvezménnyel és programok hadával várja a közönséget - nem csak azokat, akiknek egyébként nincs idejük múzeumba járni.

Immáron tizedik alakalommal vehetnek részt a látogatók ezen a rendhagyó éjszakán, amely egyszerre kínál kultúrát és szórakozást, a fővárosban 102, vidéken pedig 176 különböző helyszínen. Bár minden helyszínt bejárni képtelenség, a rendezvény honlapján előre lehet tájékozódni, hogy hol milyen programmal (időszakos és állandó kiállításokkal, tárlatvezetésekkel) várják a múzeumlátogatókat. A rendezvényhez évről évre egyre több intézmény csatlakozik, és nem lesz ez másképpen idén sem.

Idén első alkalommal vesz részt a Múzeumok Éjszakáján például a Fővárosi Nagycirkusz - bár nem a hagyományos értelemben vett múzeumról van szó, bizonyára nem fog csalódni, aki erre veszi az irányt, és megnézi a Cirkusz- és varietétörténeti kiállítást, ráadásul emellett számos attrakció is várja a látogatókat. A Ludwig Múzeumban két időszakos kiállítás, Robert Mapplethorpe kortárs fotográfus és a Société Réaliste művészcsoport empire, state, building című tárlata, valamint filmvetítés, különféle játékok és tárlatvezetések várják. A Magyar Nemzeti Galériában egyebek mellett klasszikus zenei és jazzkoncerttel, gyermekprogramokkal, a MOME DIPLOMA 2012 Divatshow-jával, és természetesen tárlatvezetésekkel ígérnek remek kikapcsolódást. A Műcsarnokban irodalmi programok, előadás, koncertek és kreatív gyermekfoglalkozások lesznek, a Szépművészeti Múzeum pedig hat különböző állandó- és időszaki kiállítással, koncertekkel és számtalan egyéb programmal várják az érdeklődőket.

Ez csak néhány kiragadott lehetőség a megszámlálhatatlanból, azonban a rendezvény honlapján, a www.muzej.hu-n mindenki kedvére böngészheti, sőt össze is állíthatja magának a kedvére való programot. A Múzeumok Éjszakájára gyerekeknek egységesen 500, felnőtteknek 1500 Ft-ért lehet jegyet váltani, így egy karszalaggal az összes program látogatható, ráadásul Budapesten június 16-án 18:00 órától június 17-én 2:00 óráig ingyen közlekedhetnek a karszalaggal rendelkezők a Közlekedésszervező összes nappali és éjszakai menetrend szerinti járatán.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei