2012. június 24.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Munkácsy Mihály műveiből nyílt tárlat a szegedi Móra Ferenc Múzeumban

Munkácsy Mihály mintegy félszáz alkotását felvonultató tárlat nyílt június 23-án Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban (becenevén Kultúrpalota) berendezett kiállításon a festő egyik fő művének tartott Golgota olyan darabok társaságában tekinthető meg, mint a hazánkban eddig még nem látott Olvasó nő és Hímző leány.

Mint az MTI tudósításából kiderül, a Munkácsy-tárlatot a Múzeumok Éjszakája szegedi programjainak részeként avatták fel, és az ünnepségen beszédet mondott a frissen kinevezett kultúráért felelős államtitkár, L. Simon László. A politikus Munkácsy Mihályt olyan rajongott hírességként aposztrofálta, "akinek sztársága nem percidőhöz kötődött", nagysága pedig ma is vitathatatlan.

Az október közepéig látható szegedi kiállítás gerincét a Pákh Imre gyűjteményéből származó több mint harminc alkotás adja, öt festményt a Magyar Nemzeti Galéria bocsájtott az intézmény rendelkezésére, a Honfoglalás szín- és szénvázlatát, valamint a Tálcás lányt pedig a Kultúrpalota saját kollekciójából mutatnak be. A tárlat továbbá kiegészül a békéscsabai múzeumból származó, Munkácsy Mihály életével kapcsolatos dokumentumokkal és fotográfiákkal is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Béláné 2012-06-26 14:48:12
Percidő... felvettem a szótáramba.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei