2012. július 27.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mozgássérült és ép művészek közös tárlata a Magyar Nemzeti Galériában

Szeptember 5-én nyílik meg a Magyar Nemzeti Galériában az Újrafestett valóság - Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlat, amelyen mozgássérült és ép kortárs képzőművészek közös alkotásait mutatják be. Az esemény védnöke Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Galéria három éve elkezdett Esélyegyenlőségi programjának keretén belül valósul meg, az idén harmincötödik jubileumát ünneplő Mozgássérültek Budapesti Egyesülete együttműködésével, a Poli-Farbe magyar festékgyár támogatásával. Utóbbi több millió forint értékű hozzájárulásának köszönhetően a vászon és papír mellett farost lemezre, vagy akár a kiállító terem falára is festhetnek a felkért művészek.


A húsz fogyatékossággal élő, és ugyanennyi ép alkotó műveit felvonultató tárlat célja a közös értékek, valamint az akaraterő és a kreativitás erejének hangsúlyozása. A kísérőprogramok keretében - hosszított nyitva tartás, tárlatvezetések, előadások - az érdeklődőknek felfedezhetik, és jobban megérthetik a sérült emberek világát.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei