2012. augusztus 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A Láthatatlan Kiállítás a Millenárisra költözik

Augusztus 24-én nyitja meg kapuit új helyszínén, a Millenáris Park B Csarnokában a Láthatatlan Kiállítás, ahol az ember egy olyan világba tesz kirándulást, ahol csupán a tapintására, hallására és szaglására lesz utalva - a kiállításon ugyanis vaksötét van.

A Láthatatlan kiállítás maradandó élményt ígér. Aki egyszer megtapasztalta, milyen érzés a vaksötétben tapogatózva oldani meg a teljesen hétköznapi, megszokott helyzeteket, az másképpen viszonyul majd vak és látássérült embertársaihoz. Nem is gondolnánk, mennyire fontos érzékszervünk a látás - ahogy azt sem, ha ezt kiiktatjuk, milyen mértékben erősödik fel a többi érzékünk. A Láthatatlan kiállításon olyan hétköznapi helyzeteket tapasztalhat meg a látogató a vaksötétben, mint a közlekedés a forgalmas, városi utcán, vagy a számla kiegyenlítése egy kávézóban - csupa olyan dolog, ami egy hétköznapi embernek nem okozna gondot, hiszen természetes, hogy körülnézünk, mielőtt az úttestre lépünk, vagy a szemünkkel megkeressük a pincérnőt, ha fizetni akarunk a kávéházban, és jelzünk neki. De hogyan teszi mindezeket meg egy vak, vagy látássérült ember? A kiállítás erre a kérdésre ad választ.

A Láthatatlan kiállítás egy órája alatt egy vak, vagy látássérült ember kíséri végig a látogatókat a teljesen elsötétített tereken, a csoportok 15 percenként indulnak. A kiállítás egyebek mellett azt is bemutatja, hogy milyen eszközöket használnak a vak emberek, meg lehet ismerkedni a beszélő mérleggel, a beszélő órával, és a braille-írógéppel, olyan tárgyakkal, amelyek nap mint nap segítik nem látó embereket.

***


Láthatatlan Kialítás Budapest - Bízz vakon!
Nyitás Augusztus 24-én a Millenáris B csarnokban
A hét mindennapja 10:00-20:00ig
Jegyárak:
Hétköznapokon
Felnőtt jegy 1.450 Ft
Diák/nyugdíjas jegy 1.200 Ft
Csoportos jegy - min. 20 fő - 990 Ft
Családi jegy - két felnőtt + két 14 éven aluli gyermek - 4.000 Ft
Hétfői jegy - csak regisztrációval - 990 Ft
Szombat, vasárnap és ünnepnap
Ünnepnap és munkaszüneti nap esetén hétfőn is hétvégi jegyárakkal és hétvégi nyitva tartással várják az érdeklődőket!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei