2012. szeptember 11.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

ARC plakátkiállítás 2012 - Jó kedvvel, bőséggel...

2012. szeptember 6. és 23. között lehet megtekinteni az ARC plakátkiállítást a szokott helyén, az Ötvenhatosok terén (korábbi Felvonulási tér). A Geszti Péter nevéhez köthető kezdeményezés körül idén némi botrány is kialakult, a főtámogató ugyanis megvétózta az egyik plakát kiállítását.

2012-ben a győztes plakátot Székely Petra alkotta meg, a Miért is lenne jó kedvünk? című munka az elmúlt időszak legjelentősebb eseményeit villantja fel, és arról beszél, hogy a pályázati idei jelmondatával ellentétben - ...Jó kedvvel, bőséggel... - nincs sok okunk, hogy vidámak legyünk. A második helyen Holányi Katalin: Jó a kedv című terve végzett, a harmadik pedig Császár Norbert cím nélküli plakátja lett.

Székely Petra: Miért is lenne jó kedvünk? (kép: www.arcmagazin.hu)

Az idei kiállítás körül akadt egy, a szervezők által közjátékként aposztrofált eset is: az ARC egyetlen közterületi támogatója ugyanis tiltakozását fejezte ki az egyik, a zsűri által kiállításra beválogatott plakáttal kapcsolatban, és közölték, hogy amennyiben az valóban kiállításra kerül, úgy azonnali hatállyal felmondják az együttműködést, vagyis nem támogatják a plakátkiállítást. Az ARC szervezői - ahogy mondják, gyakorlatuknak és elveiknek ellentmondva - kénytelenek voltak úgy dönteni, hogy ebben az esetben csak online, tehát a kiállítás weboldalán tudnak a plakátnak publicitást biztosítani, nem vállalhatták ugyanis sem az anyagi, sem a jogi következményeit annak, ha mégis kiállítják a plakátot. A kérdéses munka Szerényi Szabolcs és Bátorfy Attila: A médium az üzenet című plakátja, amit kizárólag a www.arcmagazin.hu oldalon lehet majd megtekinteni.

A többi, az idei kiállításra beválogatott munka szeptember 23-ig tekinthető meg az Ötvenhatosok terén.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei