2012. szeptember 17.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Óceán - Nagyszabású és látványos kiállítás a Mezőgazdasági Múzeumban

Szeptember 15-én nyitotta meg kapuit a Mezőgazdasági Múzeum új időszaki kiállítása, amely az Óceán címet viseli. Az új tárlat arra próbál rávilágítani, hogy milyen titkokat rejt a víz mélye, és igyekszik ezt több szemszögből is megmutatni a látogatóknak. Az Óceán egy nagyszabású, látványos kiállítás, minden korosztálynak.

Az óceánok kialakulásának történetével indít a Mezőgazdasági Múzeum legújabb kiállítása, de nem marad meg kizárólag a földtörténetnél: kitekint a Naprendszerbe is, hogy hasonlóságokat keressen, elmeséli, hogy más bolygókon milyen viszonyok uralkodnak a földihez képest. Ezt követően visszatér, és számos szemszögből mutatja meg az óceánokat, amelyek egyaránt tárgyai a geológusok, meteorológusok, tengerbiológusok és hadmérnökök kutatásainak. Bemutatja, hogy mennyi különleges állat él a vízben, kiderül, hogy ők hogyan jutnak táplálékhoz, és hogyan lesznek táplálékai az embernek. A látogatók megtudhatják, mennyi energia rejtőzik az óceánokban - egyfelől az ár-apály erejére kell gondolni, másfelől a mélyben húzódó kőolajmezőkre.

A kiállítás bemutatja az ember és az óceán kapcsolatát is, azt, hogy az ember hogyan próbálja birtokba venni, megfejteni az óceán titkát. Emellett elkerülhetetlen, hogy az aktuális környezetvédelmi kérdéseket is felvesse, számba veszi, hogy mi minden befolyásolhatja az óceánok és tengerek jövőjét: a globális felmelegedés, a környezetszennyezés, a túlhalászás, a tömeges fajpusztulás, vagy a vizek elsavasodása.

A kiállítás 700 négyzetméter alapterületen várja az érdeklődőket 2012. szeptember 15-től november 4-ig, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Városliget, Vajdahunyadvár), a belépő mellé a vendégek játéklapot kapnak, melyen érdekes fejtörőket oldhatnak meg, és ajándékkal is kedveskednek a szervezők.

***


Óceán
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: 2012. szeptember 15-től november 4-ig, naponta 10-től 17 óráig (hétfő szünnap)
Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) 1250 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok) 850 Ft, családi jegy 4950 Ft.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Bővebb infó: www.mezogazdasagimuzeum.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
surprise 2012-10-09 01:25:55
Érdekes, szórakoztató kiállítás. Nekünk nagyon tetszett!! Játéklap és ajándék is volt, a belépőjegyért az egész múzeum (5000 m2) bejárható, és az ára átlagos a többi rendezvényhez és múzeumhoz képest.
A forgomorgó meg analfabéta vak és rosszindulatú. Gondolom könyveket sem vesz, mert drágák és csak szöveg meg képek vannak benne.. Ostoba..
nem
regisztrált
forgomorgo 2012-09-23 18:46:12
Csak azt nem írják ide, hogy egy sötét teremben világító tablók, meg néhány gipsz állat féle. Ez a kiállítás. A belépődíjakat meg jól felemelték.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei