2013. január 16.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Varázslatos Mesevilág a Syma Csarnokban - Még három napig látható

Alig néhány napja maradt azoknak, akik szeretnék megtekinteni a Syma Rendezvényközpontban a nagyszabású Varázslatos mesevilág című kiállítást. A tárlat interaktív, ingyenes, és ráadásul az utolsó napokon a legismertebb kortárs német mesemondó, Suse Weisse is ellátogat rá, hogy meséljen a gyerekeknek.

Kicsiknek és kicsit nagyobbaknak egyaránt ajánlott a Goethe Intézet által szervezett Varázslatos mesevilág című kiállítás, melynek apropója, hogy a Jacob és Wilhelm Grimm által összegyűjtött, Ludwig Emil Grimm által illusztrált gyűjtemény első kötete 1812 decemberében látott napvilágot, tehát a kétszázadik évfordulóját ünnepelték nemrégiben. A kiállítás, amelyet elsősorban nyolctól tizenöt éves korig ajánlanak a szervezők, január 18-ig tart nyitva, addig várja a látogatókat.

A kiállítást számtalan egyéb program kísérte és kíséri az utolsó napokban is: felolvasások, filmvetítések és workshopok egyaránt színesítették a programot. Január 16-án és 17-én Suse Weisse, a legismertebb kortárs német mesemondó lesz a tárlat vendége, aki mindkét napon német nyelvű mese-felolvasással várja a gyerekeket 11:30 és 12:30 között. Emellett a mesemondó workshopon osztja meg tudását és tapasztalatait a tanárokkal azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet felkelteni az érdeklődést a hallgatóságban, illetve hogyan tudják megszólítani azokat a gyerekeket, akik még kevésbé beszélnek németül. A workshopra január 17-én 14:00 órától 15:30-ig kerül sor, és ahogy a kiállítás minden programja, ez is ingyenesen látogatható.

***


Varázslatos mesevilág
Helyszín: Syma Rendezvénycsarnok
Időpont: 2013. január 4-18.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Annus 2013-01-16 13:41:33
Elég unalmas egy téma, legalább is számomra! De ha másnak ez érdekes akkor bocs.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei