2013. március 17.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Carmencita Brojboiu díszlet- és jelmeztervező munkáiból nyílik tárlat

Carmencita Brojboiu munkáit mutatja be a budapesti Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) - tudta meg az MTI. A Kolozsvári Állami Magyar Színház díszlet- és jelmeztervezőjének kiállítását Visky András drámaíró, az intézmény művészeti aligazgatója nyitja meg, március 20-án.

Carmencita Brojboiu a konstancai Képzőművészeti Líceum díszlettervező szakán és az Iaşi-i Egyetem, geológia-geofizika szakán tanult, később pedig a képzőművészet és díszítőművészet szakterületen doktori fokozatot is szerzett. Romániában számos egyéni és csoportos tárlat fűződött a nevéhez, de voltak nemzetközi grafikai kiállításai is. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatához 2006-ban került, és jelentős szerepet játszott a teátrum egyedi látványvilágának megteremtésében.

A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Brojboiu "munkáiból végtelen finomság és stílusérzékenység olvasható ki". A magyar látogatók erről március 20. és május 30. között győződhetnek meg az OSZMI körtermében, ahol az összegyűjtött díszletek, jelmezek, eredeti tervek, fotók, plakátok és kellékek az alkotó egész életművét feltárják.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei