2013. november 23.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Értékes gyűjteményt mutat be a győri Rómer Flóris Művészeti Múzeum

Olyan jelentős műalkotásokat mutat be decemberben a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, amelyek évtizedek óta nem szerepeltek kiállításon. A különleges gyűjtemény többek között Rippl-Rónai József, Vaszary János, Mednyánszky László és Csók István munkáit tartalmazza.

Az új tárlatról Grászli Bernadett, a győri intézmény igazgatója tájékoztatta az MTI-t. Mint elmondta, már régóta sejtették, hogy létezik a mintegy kétszáz - XIX. és XX. századi -darabból álló kollekció, amelyet egy budapesti iparos-mesterember állított össze, még a szocializmus évtizedeiben. Egy-egy kép korábban is felbukkant különböző kiállításokon, de sokáig nem tudták, ezek pontosan honnan származnak. A gyűjtő nevét özvegye és örökösei kérésére nem hozzák nyilvánosságra.

A képek - amelyek között klasszikus Rippl-Rónai-, Vaszary-, Mednyánszky- és Csók-festményeket, valamint korai Bortnyik- és Perlmutter-alkotásokat is találhatunk - december 12. és március vége között láthatóak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei