Kiállítás kategória 77. oldal

Dánvázió, avagy minden, ami DÁN

Dánvázió, avagy minden, ami DÁN

A többek között harcos viking ősökkel, Hans Christian Andersen költő-meseíróval, Grönland birtoklásával, valamint kristálytiszta tavakkal és meseszerű fjordokkal büszkélkedő dánok az ismert sztereotípiákon túlmutató bemutatkozásra tesznek kísérletet a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, novemberben.

2007. október 29.
 
Szocialista divat a kirakatban

Szocialista divat a kirakatban

Kirakatba kerültek a rendszerváltás előtti idő legjellegzetesebb öltözékei: a Budapesti Történeti Múzeum kiállítást rendezett az ötvenes és hatvanas évek meghatározó ruhadarabjaiból. Nem is áll ez tőlünk olyan távol, mint ahogy azt első hallásra gondolnánk, hiszen a manapság ismét divatos, "retro"-nak nevezett stílus részben ebből az korszakból merítkezik.

2007. október 23.
1
 
Barbizon francia és magyar ecsettel

Barbizon francia és magyar ecsettel

2007. szeptember 27-től november 11-ig Barbizon magyar testvérvárosa, Szentendre ad otthont a barbizoni iskola jeles alkotásainak.

2007. október 21.
1
 
Minden, ami ember - WorldPress Photo 2006

Minden, ami ember - WorldPress Photo 2006

Mily csodás lény az ember! Ki ne találkozott volna már ezzel az elcsépelt frázissal ilyen vagy olyan formában? Persze a hiúság okán mindenki egyetért vele, ám csak kevesen vannak, akik veszik a fáradtságot, és valóban vetnek egy pillantást erre a csodás lényre. Valóban ennyire egyedi lenne? Többek közt ezt a kérdést is segít megfelelni a Néprajzi Múzeumban helyet kapott vándorkiállítás a World Press Photo szervezésében.

2007. október 18.
 
Lökd ide...

Lökd ide...

A korsón kacér fény csillan, az aranysárga folyadék gyöngyöket képez az üvegtesten, ahogy hívogatón hullámzik a felhő-könnyű fehér hab alatt. Azután érdes kezek ragadják meg, és emelik mohón szomjas szájakhoz, hogy néhány röpke pillanat alatt eltüntessék, nyomtalanul. Ez a sör sorsa.

2007. október 16.
 
Titanic - Sorsok és utak

Titanic - Sorsok és utak

Az amerikai Arthur Larned Ryeson 61 éves volt, mikor feleségével, Emily Borie Ryesonnal, lányaival, Suzette és Emily Ryesonnal és fiával, Johnnal együtt Európába utaztak, hogy a két lánynak megfelelő, európai férjet szerezzenek. Nem sokkal érkezésük után azonban a Ryeson család szörnyű hírt kapott otthonról: egyik fiuk autóbalesetben életét vesztette. A család azonnal jegyet váltott az első elérhető hajóra, hogy odaérjenek fiuk 1912. április 19-i temetésére.

2007. október 13.
 
PuTu, a vas mestere a Skanzenben

PuTu, a vas mestere a Skanzenben

Meglehetősen érdekes, egyáltalán nem hétköznapi kiállítás nyílt 2007. október 5-én, Novotny Tihamér művészettörténész ajánlásával, a Szentendrei Szabadtéri Múzeumban.

2007. október 13.
 
Oszmán-török szőnyegek - In memoriam Batári Ferenc

Oszmán-török szőnyegek - In memoriam Batári Ferenc

Ahogy az Ezeregyéjszaka csodálatos történetei elképzelhetetlenek valamirevaló varázsszőnyeg nélkül, úgy a fantáziánkban élő "mesés kelet" elmaradhatatlan "tartozéka" a szőnyeg.

2007. október 13.
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások