2008. június 15.Gergely Csaba
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Meghalt Tim Russert, az NBC újságírója

Egy műsor felvétele közben, az NBC egyik irodájában lett rosszul, majd esett össze washingtonban. A Time magazin indén a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta. A műsorvezető-kommentátort 58 éves korában érte a halál.

Tim Russert 1984-ben csatlakozott az NBC csapatához. Tehetséges volt, először mint újságíró ténykedett, majd 91-től a Meet the Press című beszélgetős hírműsornak volt a házigazdája. Újságírói karrierje előtt is voltak politikai ambíciói, az egyik amerikai demokrata párt tanácsadója volt. Egyszer azt nyilatkozta saját munkabeli hitvallásáról, hogy az ő nézetei nem fontosak, az a feladata, hogy minél alaposabban megismerje vendége álláspontját, majd azzal ellentétes oldalra álljon, és ezt állhatatosan, udvariasan tegye. 2005-ben Emmy-díjat kapott Ronald Reagan elnök temetésének közvetítéséért.

Ő volt az első olyan véleményformáló személyiség, aki már május elején, az észak-karolinai és indianai előválasztási forduló után kijelentette: Barack Obama lesz a demokrata elnökjelölt, és - mint mondta akkor - "ezt senki nem vonhatja kétségbe". Szavai csapást jelentettek a rivális Hillary Clinton kampányára.

Tim Brokaw, az NBC News korábbi műsorvezetője a hír hallatán azt mondta, a hírosztály más lesz az ő erős, tiszta hangja nélkül. Brokaw szerint Russert testével-lelkével a hírcsatornát szolgálta, "kimerülésig dolgozott". A The New York Times úgy fogalmazott: Russert az amerikai újságírás kiemelkedő alakja volt. A The Hollywood Reporter szerint Russert a legbefolyásosabb washingtoni újságírók közé tartozott, ő volt az egyik legnagyobb név a tévés újságírói szakmában.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei