2008. augusztus 14.Nádor Gábor
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Madonna ötven éves - Ünnepi hangulatban a bécsi koncert

A nők sokáig úgy érzik, hogy a koruk tabu. El kell telnie jó pár évnek, mire nyíltan tudnak róla beszélni. Ez az időszak személyenként változó és megesik, hogy sosem jön el. Másként van ez a sztároknál, ahol egy kerek számra, egy évfordulóra magának a hírességnek emlékeznie sem kell, mert mi megtesszük helyette. Ez alól Madonna sem kivétel, aki most tölti be az 50. születésnapját.

Madonna Louise Ciccone néven látta meg a napvilágot 1958. augusztus 16-án, a Michigan állambeli Bay City-ben. Az olasz származású díva nem hivatalosan felvette a Veronica nevet és rengeteg szakmában képviseltette magát, hogy később énekesként 25 éven keresztül az élvonalban maradhasson. Bár harmadik gyerek volt a családban, összesen hét testvére volt, és édesanyja korai halála után - aki 30 évesesen hunyt el -, további két féltestvére született. Keresztény neveltetést kapott, de ez nem vitte le arról a pályáról ami 1982-ben első lemeze (Madonna) megszületésével kezdődött el. Karrierje látványosan felfelé ívelt, számos filmben játszhatott, például a "Who is that girl?"-ben (Ki ez a lány?), a Dick Tracy-ben és az Evita című musicalben, amiben az előzőekhez képest is nagyobb szerepet kapott, amit Golden Globe-díjal jutalmaztak. Ezen kívül számos más díjat is bezsebelt már pályafutása alatt, például MTV: Legjobb női előadó 1998, Legjobb album 1998; valamint Grammy Awards: Legeredetibb dal 2000, legjobb dance album 1999.

A zeneipar számos műfajában képviseltette magát: pop, dance, R&B, rock, elektronika, jazz, musical, az elért sikerei miatt nevezik a "Pop Királynőjének". Ha a pályáját szeretnénk elemezni, sok olyan területen kellene keresgélnünk, amin Madonna megfordult, hiszen: énekel, dalszöveget ír, zenél, lemez-, és filmproducer, táncos, koreográfus, színésznő, divattervező, divatdiktátor, fotómodell, aktmodell, "botrányhős", meseíró, üzletasszony (a Maverick Recording Company lemeztársaság alapítója és 40%-os társtulajdonosa). Lemezei milliókat hoztak neki a konyhára, a rekordok könyve a leggazdagabb, önerőből felkapaszkodott énekesnőnek tartja. Ehhez olyan lemezeket kellet kiadnia, mint a Like a Virgin (1984), True Blue (1986), Like a Prayer (1989), Erotica (1992), Bedtime Stories (1994), Ray of Light (1998), Music (2000), American Life (2003), Confessions on a Dance Floor (2005), és az idén megjelent Hard Candy.

Koncertturnéival bejárta a világot, fellépései a több milliós rajongótáborának legnagyobb örömére mindig tartogatnak meglepetéseket. Példa erre az, amikor Britneay Spears-szel, közös duettjük végén csókolóztak a színpadon. Ennél a pontnál fel lehetne tenni a kérdést, vajon a díva titka, miben is rejlik igazán? A botrányaiból, a vallási, vagy szexuális lázongásaiból, átértékelt életviteléből? Köztudottan férfifaló, de a nőket sem veti meg. Sajátjai mellett fogadott örökbe árva gyermeket, és kollegáihoz hasonlóan támogatja a harmadik világot, illetve a globális felmelegedés ellen is adott már koncertet. Nagy lelkesedéssel várják európai rajongói szeptember 23-i koncertjét, amit Bécsben rendeznek meg a Sticky & Sweet Tour 2008 egyik állomásaként.

***


Madonna bécsi koncert (Duna-sziget)
Időpont: 2008. szeptember 23., 18:30
Jegyárak:
Eventim Magyarország - 29900 Ft
Premier Iroda - 25000 Ft (korlátozott számban)

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei