2008. november 10.Bíró Szabolcs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese

2008. november 9-én elhunyt Tunyogi Péter, a legendás P. Mobil, később a Tunyogi Rock Band és a Mobilmánia énekese. Tíz nappal ezelőtt, november 1-jén esett össze egy koncert előtt, és a meredek lépcsőn legurulva súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset óta komában volt, egészen tegnap bekövetkezett haláláig.

November 1-jén zenekarával a Rocktogon pubban lépett volna fel, de a koncert előtt elájult és legurult a lépcsőn. Kórházba került, ahol mesterséges kómában tartották. Családja, barátai, rajongói, zenésztársai imádkoztak gyógyulásáért, de hiába: Tunyogi Péter vasárnap örök álomra szenderült.

1979-ben került az akkor már több mint ötéves P. Mobil énekesi posztjára, ezzel örökre beírva magát a magyar rocktörténelembe. 1997-ben megalapította saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, mellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan. 2008-ban létrehozta a Mobilmániát a régi P. Mobil tagjaival, azaz Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással.

Tunyogi "Tunyó" Péter hatvanegy éves volt, egyedi énekhangját tizenöt lemezen örökítette meg. Ma már bizonyára valami egészen fantasztikus dolgot csinál valahol odaát, Bencsik "Samu" Sándorral és Cserháti "Pityi" Istvánnal. Legyen neki könnyű a föld!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Csatlakozott:

2008-09-24

Írt kommentek:

4 db

nobika 2008-11-27 11:32:18
Sajnálom:(
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei