2008. november 25.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Eltemették ma délután Tunyogi Pétert

Családtagok, barátok és a magyar rock szakma képviselői kísérték utolsó útjára kedden délután Tunyogi Pétert, a P.Mobil egykori énekesét a Megyeri úti temetőben Budapesten. Az énekes november 1-jén szenvedett balesetet, és tíz nappal később hunyt el.

A 61 éves korában november 10-én elhunyt Tunyogi Péter zenei pályafutásának egyik legfontosabb állomása a P. Mobil együttes volt. Az énekes 1978-ban csatlakozott a P.Mobilhoz és csaknem két évtizeden át zenélt velük. A kilencvenes évek közepén szervezte meg saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, amellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan.

Zenészpályáját ezután egy ideig szüneteltette, majd idén a P. Mobil több egykori tagjával - Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással - együtt a Mobilmánia nevű együttesben énekelt.

Érdeklődésünkre Zeffer András elmondta, a Mobilmánia zenekar december 15-én megjelenő új lemezén az énekes rajongói még hallhatják Tunyogi Péter hangját és egyik szerzeményét is.Tunyogi Péter november 1-jén egy fellépés előtt lett rosszul, elájult és súlyos fejsérülést szenvedett. Balesetét követően napokon át tartották mesterséges kómában. Az énekes 61 éves korában november 10-én hunyt el.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Bandi 2008-11-25 22:48:04
Nyugodjon békében az ország legnagyobb, legőszintébb ROCK énekese!
Kis korrekció: Tunyogi Péter 2004-ben műtéten esett át, és ezt követően rövid ideig - amíg gyógyulgatott -, valóban nem állt színpadra. Azonban 2005-től kezdve egészen haláláig aktívan koncertezett saját zenekarával, a Tunyogi Band-del. Ezt a rengeteg teltházas, fantasztikus hangulatú bulikkal teli időszakot nem lenne szabad kifelejteni.
Bizonyítékként érdemes megnézni a legnépszerűbb video-portálra feltöltött klipeket!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei