2008. december 12.Hegedűs
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Törőcsik Mari a karácsonyt már akár otthon töltheti

Törőcsik Mari színművész szerdán távozhatott az intenzív osztályról, jelenleg egy rehabilitációs intézetben ápolják - mondta el csütörtökön Gál János professzor, a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályának igazgatója. A művésznő a karácsonyt akár otthon is töltheti.

Törőcsik Marit október 14-e óta kezelték a Kútvölgyi Kórházban. A család kérésére azonban pontos információt a betegségéről eddig nem közölt sem az egészségügyi intézmény, sem pedig a Nemzeti Színház.

Csütörtökön Gál János professzor elmondta, egy újraélesztést követően, életveszélyes állapotban került hozzájuk Törőcsik Mari.

A Kossuth-díjas színésznő hét napig mély kómában volt. 25 napon keresztül géppel lélegeztették, majd miután levették a gépekről, indulhatott be az intenzíves rehabilitációja.

Jókedvűen és jó állapotban távozott az intenzív osztályról a művésznő, de a veszély még nem múlt el, két hónapig ugyanis súlyos állapotban volt, jelenleg is nyugalomra van szüksége - összegezte a professzor. Törőcsik Marinak erős és küzdő szervezete van, így ha minden jól megy, a karácsonyt már otthon töltheti.

Alföldi Róbert a Nemzeti színház főigazgatója elmondta: telefonon már lehet a művésznővel szenvedélyesen beszélgetni, ami a gyógyulás biztos jele. A színházi munkákról azonban még korai lenne beszélni, ez függ Törőcsik Mari fizikai- és lelkiállapotától - tette hozzá. Az idén 73 éves kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész 2002 óta a Nemzeti Színház társulatának tagja. Törőcsik Mari ebben az évadban a Revans című táncmű narrátoraként, és John Webster: Amalfi hercegnő című darabjában játszott.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei