2009. január 13.Kisfaludi Csilla
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt David Dee, a 60-as évek popsztárja

Január 9-én, 65 esztendős korában elhunyt David Dee, a 60-as évek egyik legnépszerűbb angol együttesének, a David Dee, Dozzy, Beaky, Mick and Tich frontembere. A zenetörténet talán leghosszabb nevű együttese 1965 és 1969 között többször került a brit toplisták élére, mint a Beatles. Az együttes énekesét gyászolja, aki hosszantartó betegség után ment el az élők sorából.

David Dee, eredeti nevén David Harman, amíg együttesével még nem ért el különösebb sikereket, rendőrként dolgozott Wiltshire-ben. Bár a bandának soha nem sikerült betörnie Amerikába, ahogyan például a Beatlesnek, az Egyesült Királyságban mégis a legnagyobb együttesek között szerepeltek igényes és energikus zenéjükkel. Legnagyobb slágereik közé tartozik a Hold Tight, a Bend it és az egyik legismertebb, ostorcsattogtatós The legend of Xanadu című számok. A David Dee, Dozzy, Beaky, Mick and Tich nevű formáció 1969-ben feloszlott, Dee szólókarrierbe kezdett.

Az énekes még tavaly szeptemberben, amikor már három esztendeje küzdött a gyilkos kórral, sem hagyta abba a munkát. Egyik barátja, Sean Cooney szerint David nem hagyta el magát, szembeszállt a betegséggel. Január 9-én azonban a betegség győzedelmeskedett.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei