2009. február 3.Pákozdi Dávid
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Christian Bale kiborult a Terminator Salvation forgatásán

Hogy mennyire feszült tud lenni egy színész munkája, azt a mozifilmekhez készített werkfilmek tanúsítják. Gyakran napokon keresztül vesznek fel egyetlen jelenetet a minél tökéletesebb összhatás érdekében. Ilyenkor maximálisan oda kell minden stábtagnak figyelnie a fény-, és hangbeállításokra, kameramozgásokra, valamint az egyéb fontos tényezőkre.

Utólag - a munkálatok befejeztével - aztán jöhet a hosszú ünneplés, a gőz kiengedése. Amíg viszont odáig eljutnak, előfordulnak kisebb-nagyobb összezördülések a csapaton belül, mindenki vérmérsékletének megfelelően reagálva az esetleges bakikra. Christian Bale (35) eddig is adott heves természete miatt munkát a bulvársajtónak, korábbi forgatásairól legendák keringtek hisztizéseivel kapcsolatban. Most azonban olyan felvétel került nyilvánosságra, ami aligha tesz jót hosszú éveken át, sikerrel építgetett karrierjének.

A Terminator Salvation tavaly nyári forgatásán rögzített hanganyagon Bale teljesen kifordult önmagából az operatőr Shane Hurlbut egy hibája miatt, és mintegy négy percen keresztül ordítozott felváltva Hurlbuttal, valamint a stáb többi tagjával. Sőt, annyira elveszítette józanságát, hogy a rendezőasszisztenst egyenesen lekussolta, mikor az nyugtatni szerette volna, és felajánlott pár perc pihenőt. Az operatőr bűne az volt, hogy felvétel közben állítgatta a világítást és közben véletlenül besétált a kamerák látószögébe.

Nem bizonyult könnyen csitíthatónak az Amerikai pszicho sztárja, mintha csak az akkori filmjében alakított Patrick Bateman kelt volna életre, úgy őrjöngött perceken keresztül, a trágárság legszélesebb repertoárját magára öltve. Eközben összesen három tucatnyi alkalommal hagyta el száját a "fuck" szó, ami magyarul a szerelmi együttlét egy igen megvető kifejezése. Utólag a csendre parancsolt segédrendező, Bruce Franklin mindezek ellenére igyekezett menteni a menthetőt, nyilatkozatában a zavartalan színészi összpontosítás fontosságát kihangsúlyozva.

Máris megoszlottak az eddigi rajongók, nagyobb részt elítélve a kirohanást, de így is szép számmal akadnak támogatói a színésznek, ők valószínűleg egy jóval vadabb tett után is tapssal jutalmaznák kedvencüket. Nem lehet semmibe venni azokat a véleményeket sem, amelyek egy jól megszervezett promóciós trükknek állítják be ezt a felvételt. Bár utóbbira is lehet némi esély, egy olyan tehetséges színész, mint Bale, aligha menne bele a népszerűségét ennyire aláásó megoldásba. Még több hónap van hátra a Terminator negyedik mozifilmjének bemutatójáig - az Egyesült Államokban május 22-én kerül mozikba -, addig kiderülhet a teljes igazság.

***


2009. 02. 07.
Néhány nappal a felvétel világkörüli útját követően Christian Bale a KROQ nevű californiai rádióadó két műsorvezetőjével tíz percen át beszélgetett telefonon, aminek alkalmával elismerte, dührohama túlzás volt és nincs mentsége a kitörésre. Egyben reményét fejezte ki arra, hogy a Terminator Salvation sikeres film lesz a történtek ellenére, mert a stáb nagyon keményen dolgozott a forgatás alatt. A teljes beszélgetés meghallgatható a www.kroq.com weboldalon.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
ferke 2009-02-07 15:48:17
Egyébként ettől ő most rosszabb színész lett? Vagy hogy gondoljátok ezt? Marlon Brando a magánéletben arrogáns és különcködő volt, messziről sem kedves - emiatt akkor ne nézzem meg A Keresztapát, az Apokalipszis mostot vagy a Szelíd motorosokat? Egyébként meg ha bulvárt akarok olvasni, akkor rákattintok a Velvetre: ehhez a szájthoz tényleg nem illik, és elég kiábrándító is...

Csatlakozott:

2008-10-01

Írt kommentek:

5 db

eszjudit 2009-02-07 11:12:56
Szerintem egy színész sem borulhat ki annyira, hogy így viselkedjen. Mi lett volna velem, ha a munkahelyemen (ahol szintén igencsak feszített a tempó) így viselkedtem volna?
Miért hiszik azt sokan, hogy hogy színésznek mindent el lehet nézni. Lapát és kész, én nem sok szerepet adnék ezek után neki.

Csatlakozott:

2008-10-03

Írt kommentek:

29 db

Fyfike 2009-02-06 17:15:09
Kedves Citrancs! Túlzásnak tartom, hogy szerinted: "ilyen bulvárhírekkel tömjenek tele egy kulturális (!) internetes oldalt. Ez egy bulvárhír, nincs belőlük túl sok. Sajnos a múlt havi legolvasottabbak között Travolta gyerekének a halálhíre mindenhol nagyon előkelő helyet foglalt el, így szerintem - bár én is kihagynám - nélkülönözhetetlenek a bulvárhírek.
nem
regisztrált
Anyco 2009-02-06 09:21:57
Neki miért ne lehetne egy rossz napja? Ettől még szeretem, ő a legjobb!
nem
regisztrált
citrancs 2009-02-05 21:37:12
Ne ferdíts, kedves!:) Azt mondtam, hogy ne ilyen bulvárhírekkel tömjenek tele egy kulturális (!) internetes oldalt, nem pedig azt, hogy a viselkedésére büszkének kell lenni.
Ennyi.
nem
regisztrált
Szegő Katalin 2009-02-05 11:21:29
Szerbusz Citrancs!
Annyit kívánok neked, egyszer kelljen átélned egy hasonlót a munkás oldaláról. Utána újra beszélünk!
Kati
nem
regisztrált
citrancs 2009-02-04 13:15:01
Úr Isten! Kimondta, hogy "fuck", most mi lesz? Jajj! Szomorú, hogy ez képez egy hírt egy kulturális portálon, inkább írnátok a munkásságáról. Egyébként meg mit befolyásolja a színészi teljesítményét, ha mint ember vannak kibírhatatlan percei? Ez a kettő maximálisan szétválasztandó. Jajj, egek!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei