2009. május 5.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Roman Polanski harminc éve menekül a bíróság elől!

Roman Polanski élete tele van tragédiákkal. Gyermekéveit a náci koncetnrációs táborban eltöltött idő keserítette meg. 1969 augusztusában akkor nyolc hónapos terhes felesége, Sharon Tate színésznő brutális gyilkosság áldozata lett. Pár évvel később pedig a rendezőt nemi erőszak vádjával tartóztatták le. Nem csoda hát, hogy Roman Polanski nem kíván szembenézni múltjával.

A neves rendezőt 1977 márciusában tartóztatták le és állították bíróság elé. A vád ellene egy tizenhárom éves kislány megerőszakolása volt. A feltételezések szerint a lányt egy, a Jack Nicholson házában tartott partin bántalmazta. Néhány hónappal később Polanski bűnösnek vallotta magát, azonban még az ítélethirdetés előtt Franciaországba repült. Onnan pedig azóta sem tért vissza az Egyesült Államokba.

A menekülő rendező előreláthatólag most sem fog visszatérni az Államokba. Pedig a héten lesz a bírósági meghallgatás annak ügyében, hogy az ellene immáron több, mint harminc éves vádakat megsemmisítsék.

A zonngorista című film Oscar-díjas rendezője annak ellenére nem jelenik meg a Los Angeles-i bíróság előtt, hogy Peter Espinoza bíró a csütörtöki meghallgatás feltételeként nevezte meg Roman Polanski ottlétét.

Espinoza bíró elismerte, hogy a korábbi eljárás során történtek hibák, azonban ezeket csak úgy lehet tisztázni, hogy ha Polanski is részt vesz a meghallgatáson. A rendező ügyvédei azonban úgy vélik, hogy jelenléte nem szükséges az ügy tisztázásához.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei