2009. május 6.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Az egykori Boyzone tag fájdalmas családi titka

Egy gyermek születése a legtöbb családban felér egy csodával. A szülők számára minden perc, gyermekük minden rezdülése maga a boldogság. Féltett kincsként őrzik magukban az első mosoly, az első lépések, az első szavak emlékét. Vannak azoban olyan szülők, akiknek ezekre a dolgokra többet kell várniuk.

Ilyen szülők Lisa és férje, az egykori Boyzone énekese, Keith Duffy is. Lányuk Mia már öt éves is elmúlt, amikor először megszólalt.

- Ugrándozva jött be a szobába, ahol éppen ültünk és büszkén énekelte a Holnap című dalt az Annie musicalből - idézi fel az egykori Boyzone tag, Keith - Tudtuk, hogy szereti a musicaleket, de ez volt az első alkalom, hogy hallhattuk a hangját. Korábban csak összefüggéstelenül volt képes beszélni. Rettenetesen büszkék voltunk rá, még a könnyünk is kicsordult. Míg élek nem felejtem el azt a napot.

Ez a történet akkor nyer igazán jelentőséget, ha tudjuk: Mia autista. Veleszületett betegsége gátolja őt az emberekkel való kapcsolatteremtésben.

Lisa és Keiht a saját bőrükön tapasztalták meg, hogy egy beteg gyermek nevelése milyen nehézségekkel jár. Keiht most először beszélt őszintén és nyíltan ezekről az évekről.

- Lisa és én nagyon nehéz időszakon mentünk át, amikor Mia betegségét diagnosztizálták. Ha őszinte akarok lenni, voltak olyan pillanatok, amikor legszívesebben elmentem volna. De végül nem tettem. Amikor 2000 máricusában megszületett Mia végtelenül boldogok voltunk. Egészen 16 hónapos koráig nem is vettük észre, hogy bármi probléma lenne vele. Aztán felfedeztük, hogy megszállott kényszer volt benne a rend és a szimmetria iránt. Gyakran találtuk őt úgy, hogy a CD-ket rakta egyenes sorba a konyhában. Amikor pedig szóltam neki, rám sem figyelt. Mia nem viszonozta Lisa szeretetét sem és ez nagyon fájt neki.Miután diagnosztizálták kislányuk betegségét, a szülők teljesen kétségbeestek. Az első sokk után azonban mindent megtettek azért, hogy gyermekük a lehető legjobb segítséget kapja. De kettejük kapcsolatát majdnem tönkretették a nehéz évek. Sok időbe telt, mire újra tudtak egymással beszélgetni könnyek és vádaskodások nélkül.

Miat egy speciális iskolába íratták be, ahol a tanárok segítségével egyre könnyebbe tud kapcsolatokat teremteni és egyre jobban képes kifejezni érzéseit és gondolatait.

Lányának betegsége arra késztette Keith Duffyt, hogy segítsen a hasonló helyzetbe került családokon. Tizenhárom olyan iskola megnyitásánál segédkezett, amelyek képesek kielégíteni a beteg gyermekek speciális szükségleteit. Ezen kívül segített létrehozni egy új diagnosztikai központot is.

- A diagnózis után eltelt két év szörnyű időszak volt számunkra. Nagyon megviselte a kapcsolatunkat. De keményen harcoltunk azért, hogy együtt maradjunk. Ha lehet most még jobban szeretem Lisát, mint korábban és nagyon szeretnék segíteni azoknak a családoknak, akik hasonló helyzetbe kerülnek.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei