2009. május 7.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Stephen King átélte az igazi horrort

A hatalmas viktoriánus kúria dolgozószobájában egy negyvenes évei közepén járó férfi feküdt a földön. A magas, vékony férfi öntudatlan állapotban volt. Szemei szorosan becsukva, ingének elülső része vérrel áztatva. Az éjszaka csendjét csak a denevérek sikoltozása törte meg.

A helyszín olyan volt, mintha csak egy Stephen King regény elevenedett volna meg. A élet iróniája azonban, hogy a szoba nagyon is valóságos volt és a benne fekvő férfi pedig nem más, mint maga King. A horrorisztikus történetek királya azon az éjszakán némileg túlzásba vitte a sör és a kokain fogyasztását.

A fenti történet Lisa Rogak: Haunted Heart című, Stephen King életét feldolgozó könyvében olvasható. Ebben a kötetben megtudhatjuk azt is Stephen Kingről, hogy a nyolcvanas években elfogyasztott töménytelen mennyiségű alkohol és kábítószer teljesen elhomályosította az elméjét. Több akkor íródott könyvének készítésére nem is emlékszik.

Stephen King saját bevallása szerint gyermekkorának szörnyű élményei elől menekült az alkoholhoz és a drogokhoz. Az író 1947. szeptemberében született és csupán két éves volt, amikor édesapja elhagyta őt, testvérét és az édesanyjukat. A magára maradt család nagy szegénységben élt, sokat kellett nélkülözniük King akkoriban csak egy bizonytalan gyermek volt, aki olyan rémálmok sújtottak, melyekben anyját egy koporsóban, önmagát pedig akasztófán látta. Ilyen és ehhez hasonló traumáitól igyekezett szabadulni először az írással, majd az önpusztítással.

King a Carrie című regényének megjelenése után vált az alkohol, majd a drogok rabjává. Közel tíz évre volt szüksége ahhoz, hogy legyőzze függőségét. 1988-ban A rémkoppantók című művének megjelenése után egy terápia segítségével tudott megszabadulni káros szenvedélyétől.

Stephen King írásait már nem az alkohol és a drogok vezérlik. Azonban a kényszer még mindig megvan benne, hogy félelmeit kiírja magából. Az évek során már számtalan borzalmas képzetét leírta, azonban egy félelmével még nem tudott szembenézni.

- Számomra a pókok a legborzalmasabb, legundorítóbb dolgok a világon. Mindenképpen szeretnék róluk írni, mert ez egy olyan téma, ami mindenkit elborzaszt.

Stephen King legújabb regénye várhatóan 2009 végén fog megjelenni Amerikában, Under the Dome címmel.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
drebin 2009-05-12 14:50:20
remélem minnél hamarabb megjelenik magyarországon az új king könyv
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei