2009. június 2.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Saját rokonai szégyenítik meg a legismertebb krimihőst

Roncstelepre kívánkozó autó, ősrégi ballonkabát, kócos frizura és egy szivar csonkja a kézben. Columbo hadnagy nyomoz és mindig van még egy kérdése és ez a kérdés a megoldás kulcsa. Hiába tudott Peter Falk Columbo hadnagyként a legagyafúrtabb gyilkosok eszén is túljárni, az Alzheimer-kórral szemben nem tudta felvenni a harcot.

Sajnálatos tény, hogy a színész állapota ellenére, családja szinte ölre megy Peter Falk (82) felügyeletéért, vagy talán az ehhez kapcsolódó anyagai javakért?

Örökbefogadott lánya, Catherine tavaly decemberben már a bírósághoz fordult, hogy ily módon szerezze meg apja ügyeinek felügyeletét. Kérte ezt annak ellenére, hogy a kettejük kapcsolata nem volt mindig felhőtlen.

A bíróság mindenesetre elutasította kérelmét, sőt látogatást csak minden második hónapban engedélyeznek neki, akkor is pusztán harminc percet. Állapota miatt a színész azonban több, mint valószínű, hogy nem fog emlékezni ezekre a látogatásokra.

A többszörös Emmy-díjas színészen 2007-ben, egy fogászati műtétsorozatot követően ütközött ki az elmezavar. Egyelőre tisztázatlan, hogy az altatás vagy valami más, az operáció által kiváltott reakció miatt.

Valamivel később, 2008 nyarán Falk csípőműtéten volt kénytelen átesni, miután állapota még tovább romlott. A színész nem emlékezett már legendás alakítására, Columbora sem, mellyel pedig többször elnyerte az Emmy-díjat és egyszer a Golden Globe díjat is.

Hónapokon át Peter Falk egy Beverly Hills-i otthonban élt, amit úgy rendeztek be számára, hogy lakóház és művészeti stúdió is volt egyben. A színésznek huszonnégy órás felügyeletre volt szüksége és felesége Shera Falk bebizonyította, hogy képes minden figyelmét férjének szentelni.

Annak ellenére, hogy Falk még 2005-ben feleségét bízta meg azzal, hogy vegye át a felügyeletet folyamatban lévő ügyei és ha szükséges felette is, 38 éves lánya mégis bíróság előtt próbálta magához ragadni apja pénzügyeinek irányítását.

A bírósági meghallgatások alatt csak úgy lobogtatták a családi szennyest. Catherine Falk azzal vádolta apja feleségét, hogy nevetségessé tette a színészt és amikor beteg lett megakadályozta azt, hogy ők ketten találkozzanak.

Ezzel szemben Shera azt állította, hogy férje mindig is problémás gyereknek tartotta lányát és soha nem álltak egymáshoz túl közel. Ügyvédje a színész naplóját használta fel arra, hogy megmutassa hogyan alakult apa és lánya kapcsolata az elmúlt évtizedekben.

Catherine bevallotta, hogy egy korábbi per, amit apja ellen indított valóban megrontotta viszonyukat. A lány azért citálta bíróság elé apját, hogy így kötelezze egyetemi tanulmányainak és költségeinek fizetésére. Catherine állítása szerint azonban azóta már sikerült helyrehozni a kapcsolatukat. Ügyvédje ezt képeslapokkal és Peter Falktól származó üzenetekkel bizonyította.

A tárgyalás végül egy kompromisszumos megoldással zárult, hiszen Catherine látogathatja majd az apját, de nem saját otthonában, hanem Peter és Shera Falk egyik barátjának házában.

Ha tudna Columbo hadnagy valószínűleg már csak egyet kérdezne: ilyen egy szerető család?

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei