2009. szeptember 2.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Keanu Reeves, a Mátrix Neo-ja 45 éves lett

Egy név, amely különleges hangzásával rejtéllyel és misztikummal ruházza fel viselőjét. Egy férfi, akinek magánélete sok tragédiát rejt. Egy színész, akit láthattunk már áhítozó szerelmesként, álnok cselszövőként és a világot megmentő hősként. Egy mától fogva negyvenöt éves ember: Keanu Reeves.

Keanu Charles Reeves 1964. szeptember 2-án látta meg a napvilágot a libanoni Bejrútban. Édesanyja művész lélek volt, aki revütáncosból lett később divattervező. Édesapja pedig geológusként dolgozott. Szüleinek kapcsolata nem sokkal világra jövetele után megromlott, így a kis Keanu édesanyjával New Yorkba, majd később Torontóba költözött.

Édesanyja rövid ideig egy rendezővel élt együtt, talán ő inspirálta Keanu azon döntését, hogy 1983-ban otthagyja a középiskolát és beiratkozzon egy színiiskolába.

Tanulmányai során több darabban is játszott és mindössze három évre volt szüksége ahhoz, hogy a filmszakma is felfedezze magának.

1986-ban Rob Lowe Friss vér című filmjében debütált a vásznon, majd még ugyanebben az évben szerepet kapott első hollywoodi produkciójában is. A világhír sem váratott sokáig magára, hiszen alig két év múlva, a Veszedelmes viszonyok című film után neve már ismerősen csengett a világ minden szögletében. Igazi sztárrá mégis a Sandra Bullockkal közösen forgatott Féktelenül című film tette.

Mindezek szép sikerek voltak, de egyik sem ér fel azzal, amit Keanu Reeves a Mátrix című trilógia forgatásával szerzett. A trilógia, mely mára már kultuszfilmmé nőtte ki magát a kritikusok szerint újabb lendületet adott Reeves egyébként leáldozóban lévő karrierjének.A Mátrix után az angol-kanadai színész kapott egy édes kis szerepet a Minden végzet nehéz című filmben, ahol azonban legfeljebb csak asszisztálhatott Diane Keaton és Jack Nicholson fergeteges komédiázásához. 2006-ban pedig ismét együtt játszhatott Sandra Bullockkal a Ház a tónál című feldolgozásban, amelyet a kritikusok szintén nem sok jó szóval illettek.

Hiába azonban a nem túl hízelgő kritikák és a szakmai elismerés hiánya, a közönség mindig is szerette és szeretni fogja ezt a titokzatos színészt. Születésnapja alkalmából a rajongók szakadatlan imádatát és a szakma elismerését kívánjuk Keanu Reevesnek!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei