2010. március 31.Dallos Judit
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

A héten ünnepli születésnapját Bangó Margit és Ewan McGregor

Képzeljünk el egy hatalmas asztalt, amely körül ott ül Bangó Margit, Lucy Lawless, Ewan McGregor, Eric Clapton, s ha élne még Marlon Brando is közéjük ülhetne. Hogy miért is ülhetnének le ők mind ehhez az asztalhoz? Azért, hogy elfújják gyertyáikat a születésnapi tortán!

Lucy Lawless

Lucille Francis Ryan, azaz Lucy Lawless 1968. március 29-én született. Hosszú, kacskaringós úton jutott el Lawless a harcos hercegnőhöz, Xena-hoz. 1995-ben kezdték el forgatni a bőrruhás amazonról szóló sorozatot, amelyért a színésznő elnyerte a legjobb televíziós filmszínésznőnek járó díjat is. Lucy Lawless-t azóta már több filmben is láthattuk, azonban minden valószínűség szerint ő már örökre Xena-ként maradt meg a közönség emlékezetében.

*


Eric Clapton

A "Slowhand", azaz "Lassúkezű" becenevet viselő brit gitáros, énekes és zeneszerző 1945. március 30-án született a Surrey megye-i Ripleyben. Édesanyja mindössze 16 éves volt születésekor és Claptont a nagyszülei nevelték. A zenész csak kilenc évesen tudta meg, hogy akiket ő a szüleinek hitt, valójában a nagyszülei. Több zenekarban is játszott és karrierje során több zenei irányzatot is kipróbált. A Rolling Stone magazin által összeállított a "Minden idők 100 legjobb gitárosa" listán Eric Clapton az előkelő negyedik helyen tanyázik.

*


Ewan McGregor

James McGregornak és Carol Lawsonnak 1971. március 31-én kisfia született. A fiú a skóciai Crieff-ből indulva eljutott Londonba a Guildhall School of Music and Drama iskolába, ahol kollégiumi szobáját Jude Law-al osztotta meg. 1994-ben láthatta őt a közönség először a filmvásznon az Ember a talpán című filmben. A skóciai kisfiú sok-sok filmszerepet kapott és elismert színész vált belőle, még gyermekkori álmát is valóra váltotta: lézerkardot forgathatott és még temérdek pénzt is kapott érte.

*


Marlon Brando

Don Vito Corleone megformálója 1924. április 3-án látta meg a napvilágot és 2004. július első napján búcsúzott el tőle. Édesapja minden igyekezet hiábavaló volt: nem tudta eltéríteni fiát a színészi pályától. 1947-ben tűnt fel a Vágy villamosa című színdarabban a Broadway-n. A színészt a kritikusok és a közönség is imádta. 47 éves volt, amikor megkapta a Don szerepét a Keresztapa című filmben, amelyért elnyerte második Oscar-díját. Marlon Brando nyolcvan éves korában hunyt el. Gyászbeszédét - végakarata szerint - Jack Nicholson mondta.

*


Bangó Margit

Bangó Margit 1950. április 4-én született a Szabolcs megyei Vásárosnaményban,
tradícionális muzsikus család gyermekeként. Mindössze 17 éves volt, amikor egy a Magyar Rádió által hirdetett tehetségkutató verseny után felvételt készítettek vele. Ezek után Bangó Margit rengeteget dolgozott hazánkban és külföldön egyaránt. Kitartása meghozta gyümölcsét: sorra készültek a felvételek és a ’90-es évek elején a 100 tagú cigányzenekar szólistája lett. Munkásságát 2006-ban Kossuth-díjjal ismerték el.

Az eddig említetteken kívül a héten ünnepli születésnapját Warren Beatty, Hacser Józsa, Norah Jones, Mundruczó Kornél, Robert Downey Jr., Tracy Chapman, valamint Alec Baldwin is.

Isten éltesse mindannyiukat!

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
boros1124 2010-12-14 12:49:38
Bangó Margit aztán letett az asztalra sokmindent! Sokak vehetnének példát róla! Amúgy tudtátok, hogy szakácskönyve is van már? Én egyszer láttam egy főzőműsorban, igazi háziasszony módjára főzött. Nincs meg valakinek a könyve? Milyen receptek vannak benne? Aki esetleg rendelkezik vele kérem írja le nekem. http://bit.ly/evrDVw
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei