2010. május 18.Sós Eszter
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ronnie James Dio 67 éves korában elhunyt

A heavy metal legenda, Ronnie James Dio elvesztette a csatáját a gyomorrákkal szemben. A Heaven And Hell énekese vasárnap reggel hunyt el a texasi Houston egyik kórházában. Felesége, Wendy közleményt adott ki a rajongóknak szeretett férje elvesztése után.

"Ma megszakadt a szívem. Ronnie május 16-án, vasárnap reggel 7 óra 45 perckor eltávozott. Nagyon sok barát és családtag tudott tőle személyesen búcsút venni, mielőtt békésen elment volna közülünk. Ronnie tudta mennyire szerette őt mindenki. Köszönjük a támogatásotokat és kérünk mindenkit, hogy pár napig legyenek tekintettel a történtekre, és hagyjanak nekünk időt arra, hogy feldolgozzuk ezt a rettenetes veszteséget. Szeretném ha tudnátok, hogy mindannyiótokat szeretett és a zenéje örökké élni fog." - üzent a rajongóknak férje elvesztése után Wendy Dio.

Ronnie James Dio 1942-ben látta meg a napvilágot New Hampshire-ben, egy olasz család tagjaként, Ronald James Padavona néven. Egy maffiatag, Johnny Dio után vette fel a jól hangzó Dio művésznevet. Karrierje 1957-ben indult be a The Vegas Kings-el. A banda sokszor megváltoztatta a nevét, mielőtt 1967-ben végleg feloszlott volna, majd az Elf nevű zenekar tagja lett, közvetlenül azelőtt, hogy beszállt volna a Rainbow-ba, amelyben igazi világsztárrá vált.

1979-ben, Ozzy Osbourne kirúgása után csatlakozott a Black Sabbath-hoz, majd nem sokkal később megjelentett első szólóalbumát is, amelyen a Sabbath dobosa, Vinny Appice működött közre. Sikeres szólókarrierjét egyébként párhuzamosan folytatta éppen aktuális zenekarai mellett. 2005-ben a két zenész csatlakozott a másik két Sabbath taghoz, Tony Iommi-hoz és Geezer Butlerhez, és Heaven And Hell név alatt turnézni indultak.

Dio-nál előző évben diagnosztizáltak gyomorrákot, de egészségi állapota csak az utóbbi néhány hónapban kezdett rohamosan romlani. A Heaven And Hell nyári koncertdátumait is csak pár hete mondták le, mivel mindenki bizakodott a zenész javulásában. Mi Budapesten 2007 nyarán láthattuk őt utoljára, amikor a Petőfi Csarnokban a Heaven And Hellel adott koncertet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei