2010. szeptember 28.Vancsó Éva
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Leonardo di Caprio szabadidejében tigriseket ment Indiában

A hollywoodi sztár Leonardo di Caprio felhívta a világ figyelmét a tigrisek számának drasztikus csökkenésére Indiában. A Jairam Ramesh környezetvédelmi miniszterrel folytatott megbeszélés alapján a színész felhasználva a hírnevét központi szerepet vállal a nagymacskák megmentésében.

Indiában a tigrisek száma az elmúlt nyolc évben 3700-ról 1350-re csökkent, Leonardo di Caprio a World Wide Foundation-nal együtt már korábban kampányolt a tigrisek megmentése érdekében, de ezúttal konkrétan Indiát vette célba. Ott a veszélyeztetett ragadozóra való vadászat illegális ugyan, de mivel több szomszédos országban tradicionális gyógyszerként használjak a csontjait, nem ér sokat a szigorú szabályozás. Hiába létezik az ex-katonákból verbuvált "tigrisvédelmi erő" betartatni a törvényeket, csak az elmúlt évben 32 állatot gyilkoltak meg.

Pénteken egy New York-i rendezvényen találkozott Leonardo di Caprio és Jairam Ramesh indiai környezetvédelmi miniszterrel, és a színész bejelentette, hogy döntő szerepet akar vállalni, pénzét és hírnevét latba vetve, hogy a világban tudatosuljon az Indiában élő tigrisek sorsa. A színész a magánéletben egyébként is lelkes környezetvédő, elkötelezett támogatója a zöld mozgalmaknak. Személyes, nevét viselő honlapján most központi szerepet kapott a tigrisek jövője, információkkal és videókkal illusztrálva.

A zöld sztárszínésznek saját alapítványa is van, amelynek szlogenje összefoglalja céljait: a Leonardo di Caprio Foundation "erőfeszítéseket tesz, hogy biztosítsa a fenntartható jövőt bolygónknak és minden lakójának", köztük a tigriseknek is.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei