2010. október 31.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

River Phoenix, a tehetséges ifjú színész 17 éve ezen a napon hunyt el

Éppen tizenhét évvel ezelőtt, 1993. október 31-én halt meg River Phoenix, ígéretes ifjú színész. A mindössze huszonhárom éves sztár barátja, Johnny Depp klubja előtt esett össze, és mire a mentők a helyszínre érkeztek, kábítószer-túladagolás következtében életét vesztette.

River Phoenix 1970. augusztus 23-án született, meglehetősen rendhagyó körülmények között: szülei egy oregoni kommunában éltek, és a szabad szexualitást hirdették. Négy gyermek született a családban, és mindegyikük tehetségesnek bizonyult, játszottak reklámfilmekben, és Leaf Phoenix, aki később Joaquin-re változtatta a nevét, színész lett, akár csak bátyja, River.

River Phoenix 1985-ben kezdett komolyabban foglalkozni a színészmesterséggel, ekkor játszott az Űrrandevú című filmben, azonban a valódi sikert egy évvel később, az Állj mellém! hozta meg neki. Ezt követően néhány kevésbé jelentős munka után jött az 1989-es Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, amelyben Harrison Ford fiatal másaként, azaz az ifjú Indianaként csillanthatta meg tehetségét. Ekkor tizenkilenc éves volt, és már drogfüggő.

1991-ben, az Otthonom, Idaho című munkájáért a Velencei Filmfesztivál díjával jutalmazták, ebben a filmben Keanu Reeves oldalán bizonyította kétségbevonhatatlan tehetségét.

1993. október 30-án testvéreivel, Joaquinnel és Rainnel, illetve barátnőjével indult el egy Halloween-partyra Johnny Depp klubjába, a Viper Roomba. A helyszínen dorgot vásárolt egy dealertől, amitől rosszul lett, kivitték a klub elé, azonban ott összeesett, és öccse, Joaquin karjai között halt meg. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei