2011. március 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Javier Bardem ma ünnepli 42. születésenapját

A spanyol szívtipró, Javier Bardem 2011. március 1-én tölti be 42. életévét. A sokoldalú színész rengeteg szerepben megmutatta már tehetségét, amelyet Oscar- és Golden Globe-díjjal is jutalmaztak. Karrierje során szépen építkezett, és a művészfilmektől lassan eljutott a (nem kommersz) kasszasikerekig.

Javier Bardem 1969. március 1-én látta meg a napvilágot Las Palmasban, Spanyolországban. Családja több generációra visszamenően filmművészettel foglalkozott, színészek, színésznők, forgatókönyvírók és rendezők egyaránt megtalálhatók a famíliában. Így nem csoda, hogy már gyermekként ő is színészkedni kezdett, de ifjúkori éveiben foglalkozott festészettel és sporttal is. Végül, szerencsére, a színészet mellett tette le voksát.

Huszadik évében járt, mikor első komolyabb szerepét megkapta, ezután pedig nem volt megállás. Jött a Sonka, sonka (Penelope Cruz, jelenlegi felesége oldalán, 1992-ben), a Szájból szájba (1995), az Eleven hús (1997), ezekért több spanyol díjat bezsebelt. 2000-ben, a Mielőtt leszáll az éj című filmmel került a nemzetközi filmszakma reflektorfényébe, ezért a szerepéért Oscar-díjra jelölték. Bár akkor nem váltotta díjra a jelölést, nem kellett olyan sokat várni, és megtette ezt a Nem vénnek való vidék hidegvérű gyilkosaként 2007-ben.

Természetesen azóta is dolgozik, láthattuk egy Woody Allen filmben 2008-ban (Vicky Cristina Barcelona), és egy rövidke szerep erejéig feltűnt az Ízek, imák, szerelmek című regény-adaptációban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei