2011. április 4.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Ma lenne 59 éves Gary Moore a nemrégiben elhunyt gitárvirtuóz

2011. április 4-én lenne ötvenkilenc éves a tragikusan fiatalon és hirtelen elhunyt gitáros, Gary Moore. A blues-legendát idén februárban érte a halál egy spanyolországi szállodában, ahol vakációját töltötte. A népszerű zenésszel a rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben szívroham végzett.

Az egész világot megrázta 2011. februárjában, mikor a hír körbejárta a világsajtót: Gary Moore, a legendás blues-gitáros tragikus hirtelenséggel elhunyt. Akkor több hír is felröppent annak kapcsán, hogy milyen körülmények között halhatott meg a zenész, a rosszindulatú pletykák szerint az is felmerült, hogy túlzottan sok alkoholt fogyasztott, és ez okozta halálát. Annak ellenére azonban, hogy rock-blues zenész volt, Gary Moore nem folytatott önpusztító életmódot, a rendőrség hamar meg is cáfolta ezeket a híreszteléseket, és közölték, hogy a muzsikussal szívroham végzett.

Gary Moore 1952. április 4-én született, karrierje még a hatvanas években indult, majd hamar elindult szólókarrierje, mely hihetetlen sikereket hozott számára. A blues-legenda több ízben járt Magyarországon is, és olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Still Got The Blues, vagy a Parisienne Walkaways.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei