2011. április 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Dolák-Saly Róbert ma ünnepli 56. születésnapját

Ki hinné, hogy Pandacsöki Boborján már az ötvenhatodik évébe lép idén? Az örökifjú Dolák-Saly Róbert, vagy más néven Naftalin Ernő, Boborján, esetleg Leopold 2011. április 20-án ünnepli születésnapját - a L'art pour L'art társulat hihetetlenül sokoldalú tagja ötvenhat éves lesz.

1955. április 20-án látta meg a napvilágot Dolák-Saly Róbert, aki már gyermekkorában gitárt ragadott, és igen hamar elkezdett dalokat írni. Bár tanári diplomát szerzett, csupán rövid ideig dolgozott szakmájában, majd zenei pályára lépett: az Omega együttes egyszemélyes előzenekara lett. Ezt követően egyre több helyre hívták, tagja lett Koncz Zsuzsa zenekarának, majd megjelent első lemeze is. Színházi előadásokhoz írt dalokat, majd megalapította a DSR Band együttest. Ezt a formációt hívta meg Laár András egy előadására, ahol a véletlen úgy hozta, hogy egy színpadra került Dolák-Saly Róbert, Galla Miklós, Laár András és Nagy Natália - aminek következtében megalapították a nagysikerű L'art pour L'art társulatot.

A társulat sikert sikerre halmozott, ebben a felállásban 1996-ban működtek, akkor Galla Miklós és Nagy Natália kiszállt a társulatból, a helyükre pedig Pethő Zsolt és Szászi Móni érkezett - velük a mai napig működik a L'art pour L'art.

Dolák-Saly Róbert emellett írt három könyvet, az évek során megjelent több lemeze, köztük egy gyerekeknek szóló album is. A rendkívül sokoldalú művész április 20-án ünnepli ötvenhatodik születésnapját.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei