2011. május 10.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mucsi Zoltán nyerte el a Kaszás Attila-díjat

Immáron negyedik alkalommal adták át a Kaszás Attila-díjakat a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A díjra minden Kárpát-medencei magyar nyelvű színház jelölte egy tagját, a jelöltek közül pedig maguk a művészek választották ki, hogy ki legyen a díjazott. Az elismerést idén Mucsi Zoltán érdemelte ki.

A négy évvel ezelőtt alapított Kaszás Attila-díjat 2011-ben Mucsi Zoltán, a Bárka Színház színésze kapta meg. A díjat május 8-án adták át Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban, ahol Mucsi Zoltán nem lehetett személyesen jelen, ugyanis éppen játszott, így helyette felesége, Moldvai-Kiss Andrea vette át a díjat. Az elismerést Pokorni Zoltán, Budapesti XII. kerületének polgármestere, illetve Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke adta át.

Mucsi Zoltán a szolnoki színháznál kezdte pályafutását, majd a Bárka Színház társulatához csatlakozott 1997-ben, s bár közben volt egy időszak, amikor szabadúszóként is megpróbálkozott, 2008-ban visszatért a Bárkára, ahol azóta is a társulat oszlopos tagja.

A Kaszás Attila-díjat az elmúlt három évben Szarvas József, a Nemzeti Színház művésze, Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színésze, és Mátray László, szintén ez utóbbi társulat tagja kapták meg.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei