2011. május 27.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Presser Gábor 63 éves - Ma ünnepli születésnapját a zenész

Hatvanhárom gyertyát fújhat el a tortáján ma Presser Gábor, akinek a magyar könnyűzenére gyakorolt hatását nehéz volna néhány mondatba szorítani. A zenész pályafutása az Omegával kezdődött, majd megalapította a Locomotív GT-t, de nem áll tőle távol a színház világa sem, jelenleg is a Vígszínház zenei vezetője.

Presser Gábor neve fogalommá vált a magyar zenei életben, hiszen olyan mérföldkőnek számító zenekarok tagjaként robbant be a köztudatba, mint az Omega, melynek 1967 és 1971 között volt a tagja, majd onnan kilépve megalapította az LGT-t, amely 1984-ig adott ki új lemezeket. Itt olyan zenészekkel játszott együtt, mint Frenreisz Károly, Barta Tamás, és Laux József, a végső felállást pedig Somló Tamás, Karácsony János és Solti János hármasával kiegészülve alkotta.

Presser 1984 után kezdett komolyabban foglalkozni a színház világával, 1988-ban mutatták be talán leghíresebb darabját, A padlást, jelenleg a Vígszínház zenei vezetőjeként tevékenykedik. Mindemellett azonban pályafutása során írt dalokat számos magyar énekesnek, így Kovács Katinak, Zoránnak, Komár Lászlónak, vagy Katona Klárinak. Presser Gábor ma ünnepli hatvanharmadik születésnapját.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
sobrijóska 2011-05-29 11:02:28
Azért a "Presser PICI" megérdemelné, hogy a fényképével együtt szerepeljen az Oldies Radio évfordulós rovatában! Természetesen, ez "csak" magánvélemény.

ISTEN ÉLTESSEN PICI!
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei