2011. december 29.Szandtner Veronika
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Nina Mula albán operaénekesnő

Nyolcvanadik születésnapja után egy hónappal, december 23-án elhunyt Nina Mula albán operaénekes, a tiranai opera szólistája, többszörösen kitüntetett művész és zenepedagógus. Az elismert művésznő Oroszországban született 1931-ben, tizennyolc éves kora óta volt a pályán.

Nina Mula Oroszországban született 1931-ben. Tizennyolc évesen fölvették a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumba, ahol 1950 és 1955 között tanult énekelni. A konzervatóriumban ismerkedett meg Avni Mula albán tenoristával, zeneszerzővel, akihez 1957-ben feleségül ment, és Albániába költözött vele.

Hamarosan a tiranai operaház vezető szopránja lett, énekelt többek között az Anyegin, A sevillai borbély, a Figaró házassága, a Carmen és a Bohémélet című operákban is. Halálakor Bamir Topi albán elnök úgy fogalmazott, hogy Nina Mula az albán művészeti élet kiemelkedő személyisége volt, és családjával együtt nagyban hozzájárult az ország kulturális életének gazdagításához.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2021 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Berecz Balázs 2021-07-04 12:52:48
Én szeretem a zenét és én magas hangal tudtam énekelni még gyerek koromban ezért szerettem opera énekeseket nézni igaz őt nem ismertem de biztos szép volt a hangja volt
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei