2012. február 23.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Billy Strange dalszerző és gitáros

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Billy Strange, Elvis Presley számos híres slágerének szerzője. A tehetséges zenész olyan további nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Frank Sinatra, Nancy Sinatra, Sammy Davis Jr, Wanda Jackson és a Beach Boys.

Billy Strange a kaliforniai Long Beach-en született, 1930-ban. Karrierje során Mac Davisszel együtt olyan Elvis Presley slágereket szerzett, mint a A Little Less Conversation és a sztár Charro! című filmjének főcímzenéje. Emellett ő írta a dalokat az Élj egy kicsit, szeress egy kicsit, és a Gond van a lányokkal című Elvis-mozikhoz is.

Strange közreműködött Nancy Sinatra Bang Bang című slágerében - amelyet többek között Quentin Tarantino Kill Bill című alkotásából is ismerhet a közönség - valamint az énekesnő apjával közös dalában, a Something Stupid-ban. A családdal nem csak ennyiben merült ki a kapcsolata, az 1970-es években Nashville-be költözött, hogy közös kiadót nyisson Frankkel és lányával.

A művész gitáron kísért számos Beach Boys művet, például a Sloop John B-t és a Pet Sounds albumot. Ezenkívül dolgozott többek között a következőkkel: Jan & Dean, The Ventures, Willie Nelson, The Everly Brothers, Wanda Jackson, Randy Newman és Nat King Cole. A zenészt 2007-ben vették fel a Musicians Hall of Fame tagjai közé.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei