2012. július 10.Frei Gabriella
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Hivatalosan is rejtély Natalie Wood halála

Mindössze negyvenhárom éves volt az ünnepelt filmsztár, Natalie Wood, amikor 1983. november 29-én rejtélyes körülmények között vízbe fulladt. Halálának okát közel harminc évvel az eset után, nemrég - a korábbi balesetről - "meghatározatlanra" változtatták.

Natalie Wood orosz bevándorlók gyermekeként született, Natalja Nyikolajevna Zakharenko néven, 1938. július 20-án. Karrierjét édesanyja nyomására gyermekszínészként kezdte, a hírnevet az 1947-es Csoda a 34. utcában című mozi hozta meg számára. Felnőtt művészként 1955-ben debütált a Haragban a világgal egyik szerepében, James Dean és Dennis Hopper partnereként. Ennek köszönhette első Oscar-jelölését, amiből még huszonöt éves kora előtt szerzett újabb kettőt.

Wood rövid élete során ötvenhat mozi- és tévéfilmben tűnt fel, köztük a West Side Story és a Most és mindörökké című alkotásokban. Utolsó munkája az Agyhalál volt, amelyben Christopher Walkennel játszott együtt. Háromszor ment férjhez (kétszer ugyanahhoz a férfihoz), két lánya született.

Halála körül mindig sok volt a tisztázatlan kérdés. A hajón, amelyről a vízbe esett, vele volt férje, Robert Wagner és kollégája, Christopher Walken is. A körülményekről több eltérő verzió látott napvilágot, végül balesetnek nyilvánították a történteket, amit feltehetőleg a sztár alkoholos állapota okozott. A hatóságok azonban hét hónappal ezelőtt újra nyitották az ügy aktáját, és a vizsgálat során kimondták, hogy a Wood testén talált zúzódások nem egyeztethetőek össze a korábbi elmélettel. Az bizonyos, hogy a színésznő megfulladt, azonban továbbra sem lehet tudni, hogyan kerülhetett a tengerbe.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei