2012. július 18.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Jon Lord, a Deep Purple alapító tagja

A Deep Purple egyik alapítója, a Smoke on the Water társszerzője, Jon Lord billentyűs hetvenegy esztendős korában, 2012. július 16-án elhunyt. A zenész hasnyálmirigyrákkal küzdött, amit tavaly nyáron diagnosztizáltak nála, és amivel azóta kezelték - azonban a kór legyőzte őt. Jon Lord még tavaly is koncertezett saját formációjával.

Jon Lord hangszere, a Hammond-orgona a Deep Purple hangzásvilágának alapköve volt annak idején - a zenész 1968-ban alapító tagja volt a népszerű hardrock bandának, amelynek aztán hosszú éveken át volt meghatározó billentyűse. Természetesen ezt követően sem hagyott fel a zenéléssel, játszott a Whitesnake, a Paice, az Ashton & Lord, a The Artwoods, és Flower Pot Men zenekarokban. Muzsikájában mesterien keverte a rockos és klasszikus zenei elemeket - ez utóbbihoz megfelelő előképzettsége is volt, hiszen klasszikus zenét tanult.


Jon Lord (1941-2012)

A Deep Purple összes lemezén közreműködött (kilépése után is), de megjelent számos szólólemeze is, a legutóbbi 2004-ben, Beyond The Notes címmel. Jon Lord a hazai közönség számára is jól ismert volt, hiszen számos alkalommal járt Magyarországon, és különféle formációival több koncertet is adott. Jon Lordot családja körében érte a halál Londonban. Hetvenegy esztendős volt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Vida Ferenc 2012-07-19 17:06:59
Egy jó emberrel ismét kevesebb! :((
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei