2012. augusztus 20.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Öngyilkos lett Tony Scott filmrendező

A Los Angeles-i kikötő egyik hídjáról ugrott le helyi idő szerint vasárnap délben Tony Scott rendező, akinek egyebek mellett olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Top Gun, Az utolsó cserkész, vagy a Beverly Hills-i zsaru 2. Tony Scott hatvannyolc éves volt, hogy tettére mi motiválta, egyelőre nem lehet tudni.

Anthony David "Tony" Scott 1944-ben látta meg a napvilágot, annak a Ridley Scottnak az öccseként, akit később a Gladiátor, az Alien, vagy a Prometheus rendezőjeként ismert meg a világ. Az öcs, Tony Scott rendezői karrierje is beindult, a nyolcvanas években már aktív filmrendező volt, és olyan filmek kerültek ki a keze alól, mint a Top Gun (1986), vagy a Beverly Hills-i zsaru 2. (1987). Az évek során olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Tom Cruise, Kevin Costner, Eddie Murphy, Anthony Quinn, Robert De Niro, Wesley Snipes, Ellen Barkin, vagy Benicio del Toro, de még soká lehetne folytatni a sort.

Tony Scott Los Angeles-i idő szerint vasárnap délben döntött úgy, hogy nem akar tovább élni, autójával a kikötő egyik hídjára hajtott, és leugrott onnan. Holttestét két és fél órával később találták meg, és emelték ki a vízből. Hogy mi vezetett a hatvannyolc esztendős Tony Scott tettéhez, azt egyelőre nem lehet tudni, de a rendőrség közlése szerint a hídon hagyott autójában egy búcsúlevelet találtak - hogy ennek tartalma nyilvánosságra kerül-e, és ha igen, vajon mikor, az még kérdéses.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei