2012. szeptember 6.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Michael Clarke Duncan színész, a Halálsoron sztárja

A hét elején elhunyt Michael Clarke Duncan színész, akit elsősorban a Stephen King regénye nyomán készült Halálsoron című filmből ismerhet a közönség - ezért a szerepért Oscar-díjra is jelölték. A színész még júliusban kapott infarktust, azóta folyamatosan romlott az állapota, a harcot hétfőn adta fel. 54 éves volt.

Michael Clarke Duncan nem csak olyan filmekben csillogtatta meg tehetségét, mint a lebilincselő Halálsoron, vagy a Frank Miller képregényéből Robert Rodriguez által filmmé adaptált Sin City - A bűn városa, hanem például felbukkant a Kurt Vonnegut regényéből készült Bajnokok reggelije című 1999-es filmben, a népszerű Bérgyilkos a szomszédom című maffia-komédiában pedig Bruce Willis oldalán láthatta a közönség. De szerepelt számos komoly alkotásban, így például az Armageddon, a Diszkópatkányok, vagy A majmok bolygója stáblistáján is rábukkanhat a nevére, aki elég szemfüles.

A színész, aki mindössze ötvennégy éves volt, hétfőn hunyt el, miután júliusban szívrohama volt. Akkor menyasszonya mentette meg életét azzal, hogy mikor rátalált, újraélesztette, azonban mint kiderült, sajnos olyan károsodásokat szenvedett, amelyek nyomán a szíve mellett több más szerve is felmondta a szolgálatot mostanra. Bár az orvosok azzal biztatták menyasszonyát és a rajongókat egyaránt, hogy mivel erős a szervezete, fel fog épülni az infarktus után - azonban sajnos erre nem került sor, az állapota azóta folyamatosan romlott, először a szívével, majd a veséivel, a hasnyálmirigyével adódtak problémák, végül a vérnyomása lett olyan magas, hogy a szervezete már nem bírta tovább a küzdelmet.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei