2012. szeptember 16.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Elhunyt Lance LeGault színész, a Dallas és a Columbo szereplője

Mindenki ismerte az arcát, a hetvenes-nyolcvanas évek összes népszerű sorozatában szerepelt, és felbukkant számos Elvis Presley-filmben is: Lance LeGault sokoldalú karakterszínész néhány nappal ezelőtt, 2012. szeptember 10-én, hetvenöt esztendős korában elhunyt. A színészt fiatal, 35 esztendős felesége, valamint négy gyermeke gyászolja.

Lance LeGault 1937. május 2-án látta meg a napvilágot Chillicothe-ban, de gyermekkora egyáltalán nem nevezhető harmonikusnak: a család nagyon szegény volt ugyanis, édesapját pedig 4 évesen elveszítette, ami egész további életét meghatározta. Mindössze 13 esztendős volt, és a vasútnál dolgozott, amikor megismerkedett John Wayne-nel, aki tehetségesnek látta a fiút, és azt javasolta neki, hogy költözzön Kaliforniába. Lance követte a tanácsot, és később zenészként dolgozott Los Angelesben és Las Vegasban. Hamarosan felhívta magára Elvis Presley figyelmét, és ezután sokat dolgoztak együtt.

A magyar közönség mégis sokkal inkább sorozatbéli karakterszerepei nyomán ismerheti Lance LeGault arcát, játszott ugyanis a legtöbb népszerű sorozatban a hetvenes és nyolcvanas években: felbukkant a Dinasztia című sorozatban, a TJ Hookerben, a Knigt Rider egy-egy részében. Emellett A Szupercsapat című filmsorozat szereplője volt, de láthatta a közönség a Magnum epizódjaiban, a Columbóban Peter Falk oldalán, valamint a jelenleg reneszánszát élő Dallas négy részében is játszott.

A színészt hetvenöt esztendős korában érte a halál, felesége, két fia és két lánya gyászolja, búcsúztatója szeptember 22-én lesz a Forest Lawn Memorial Parkban.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei