2013. január 1.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Mike Hopkins, A Gyűrűk Ura Oscar-díjas hangmérnöke elhunyt balesetben

Vadvízi evezésen vett részt A Gyűrűk Ura és a King Kong című filmekért Oscar-díjat is nyert hangmérnök, Mike Hopkins, amikor végzetes balesetet szenvedett: a csónak, amelyben ült, felborult, és ő a vízbe fulladt. A baleset az Új-Zélandhoz tartozó Északi-szigeten történt. Mike Hopkins ötvenhárom esztendős volt.

Két Oscar-díjat is nyert korábban Mike Hopkins: 2003-ban A Gyűrűk Ura - Két torony című filmért a legjobb hangeffektus vágásért járó szobrot vehette át, ahogy 2006-ban ugyanebben a kategóriában nyerte el a rangos elismerést a King Kong-ért. 2008-ban szintén jelölték, a Transformers című filmben végzett munkájáért, azonban ezt a jelölést nem sikerült díjra váltania.

Az ötvenhárom esztendős hangmérnök rafting-túrára indult feleségével az Új-Zéland közelében található Északi-szigetre, a Waiohine folyóra, ahol végzetes balesetet szenvedett. Csónakja a folyóba borult, és már nem tudták megmenteni a filmes szakembert, akivel felesége is ott ült a csónakban - ő azonban túlélte a szerencsétlenséget.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei