2013. február 28.Horváth Krisztina
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Radics Béla rockzenészről utcát neveznek el Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés döntése nyomán utcát neveznek el Radics Béla rockzenészről. Az eddig névtelen közterület Budapest tizenharmadik kerületében található, nem messze attól a helytől, ahol a harminc esztendeje elhunyt, hihetetlen tehetségű magyar zenész egykor élt.

A Zöld, a Bíbor és a Fekete - ki ne ismerné a P.Box legendás dalát, amely Radics Bélának íródott, 1982-es halálát követően. A kivételes tehetségű művész korai halála komoly veszteség volt a hazai zenei élet számára; életében mindössze egyetlen kislemeze jelent meg a Taurusszal, amely a Zöld csillag címet viselte. Most a főváros úgy döntött, hogy azáltal is tiszteleg a zenész életműve és tehetsége előtt, hogy a Angyalföldön, Radics Béla születési- és lakhelyének közelében utcát neveznek el róla - az eddig névtelen közterület a József Attila tér közelében, a Vőlegény utca és a Göncöl utca között található.

Korábban már egy szobrot is átadtak a kerületben, amely Radics Bélát formázza (a Gyöngyösi utcában található), emellett pedig Csepel díszpolgárává is választották a tragikusan fiatalon elhunyt zenészt.

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

nem
regisztrált
Zsuzsanna 2013-03-04 18:50:57
Életében kellett volna megbecsülni, mint sok ma is élő -mellőzött - zenész legendát.
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei