Közelkép kategória 41. oldal

Tim Robbins A-tól Z-ig

Tim Robbins A-tól Z-ig

Tim Robbins ma, 2008. október 16-án 50 éves. Mivel pályatársai közül magassága mellett tehetségével és sokoldalúságával is kiemelkedik, megérdemli, hogy születésnapja alkalmából áttekintsük eddigi karrierjét, és néhány érdekességre is felhívjuk a figyelmet vele kapcsolatban.

2008. október 16.
 
Férfiideálok a filmvásznon - kikért rajongtak, kikért rajongunk?

Férfiideálok a filmvásznon - kikért rajongtak, kikért rajongunk?

Magas vagy alacsony, szőke vagy barna, izmos vagy cingár? Ahogy a divat, úgy az ideálok is változnak. A mozgókép megjelenésével nem csak a női dívák, a Monroe-k, Garbok és Bardok legendás alakításai és nem utolsósorban igéző tekintetük köré épültek kultuszok, a tini lányok szobáinak falai is roskadoztak az adott kor legnépszerűbb borostás vagy éppen hosszú hajú filmszínészeitől.

2008. október 2.
1
 
Meghalt Paul Newman - Újabb hollywoodi legenda távozott

Meghalt Paul Newman - Újabb hollywoodi legenda távozott

Paul Newman 83 évesen tüdőrákban hunyt el farmján, Connecticutban, múlt pénteken. A hatvanas években legendássá vált színész több mint ötven filmben szerepelt pályafutása során, valamint tízszer jelölték Oscar-díjra, ezzel is elismerve tehetségét. Öt lánygyermeke, két unokája és felesége, Joanne Woodward gyászolja.

2008. szeptember 29.
 
120 éve született a Macskák írója, Thomas Stearns Eliot

120 éve született a Macskák írója, Thomas Stearns Eliot

Thomas Stearns Eliot neve valószínűleg sokak számára ismeretlenül hangzik, annak ellenére, hogy írt drámát, esszét, és egyik verseskötete, a Macskák könyve mindenki számára ismert. Sikerét első sorban Andrew Lloyd Webber-nek köszönheti, aki zenét írt az alkotásokhoz. A Macskák című musicallal indult útjára Thomas Stearns Eliot máig töretlen sikere.

2008. szeptember 26.
 
80 éves lenne Sinkovits Imre

80 éves lenne Sinkovits Imre

Molnár tizedes felejthetetlen karaktere A tizedes meg a többiekben; Tót Lajos az Isten hozta őrnagy úr! -ban; Dobó István az Egri csillagokban; Álmos vezér a Honfoglalásban; Törpapa hangja és a Micimackó mesélője…csak pár legendás alakítás a színészóriás, Sinkovits Imre „repertoárjából”. Az 56-os forradalom Petőfije szeptember 21-én ünnepelné 80. születésnapját.

2008. szeptember 22.
 
Meghalt Richard Wright, a Pink Floyd alapító tagja

Meghalt Richard Wright, a Pink Floyd alapító tagja

A zenész családjának közleménye szerint halálát egy gyors lefolyású rákfajta okozta és tegnap, angliai otthonában hunyt el. Szóvivőjük, Doug Wright - aki csak névrokona Richardnak – kihangsúlyozta, a család nem kíván bővebb információt nyújtani a betegségről a sajtó számára.

2008. szeptember 16.
 
Gundel Károly születésének 125. évfordulója

Gundel Károly születésének 125. évfordulója

Rumos, mazsolás, citromhéjjal és dióbéllel gazdagított töltelék, tejszínes, vaníliás csokoládé öntet és palacsintatészta. Ezek a közel száz esztendős Gundel palacsinta összetevői, amit Gundel Károly tehetségének köszönhet a világ, aki 1910-ben felvirágoztatta a Wampetics Ferenc által nyitott éttermet, ami a mai napig tárt ajtókkal várja a vendégeket.

2008. szeptember 10.
 
Anthony Burgess élete és munkássága

Anthony Burgess élete és munkássága

Anthony Burgess modern angol író, rengeteg kiadott novellával, regénnyel, verssel és fordítással. Hat-hét nyelven beszélt folyékonyan, zeneműveket komponált és forgatókönyvíróként is tevékenykedett. Hazánkban újabb magyar nyelvű regényei jelentek meg nemrégiben, ez az összeállítás pedig abban szeretne segítséget nyújtani, hogy jobban megértsük köteteit, munkásságát.

2008. szeptember 9.
1
 
Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások