2007. november 1.Pohner Anikó
megosztás Facebook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on RSS csatorna
 

Amikor a világ a nő csípőjében ringatózik

VI. Keleti Táncok Fesztiválja
A századforduló idején egy földig érő szoknya alól kivillanó női boka látványa - kuriózum jellegű mivoltánál fogva - már-már erotikus képzelgések lavináját indította el a férfiemberben.

Ha ma már megmosolyogtató is, az előzmények ismeretében meg lehet érteni azt az igencsak pozitív értelemben vett "sokkhatást", amit a hastáncosnők előadásának látványa gyakorolhatott a tisztes európai polgárokra.
A hastánc létezésének hírét Napóleon katonái hozták az öreg kontinensre, de igazán a 19. század végén, a szecesszió korában került előtérbe, mikor általánossá vált a keleti egzotikumok iránti érdeklődés.


A napjainkban sokadik reneszánszát élő tánc azonban - amellett, hogy természetesen a férfiak máig nem tudták megunni ezt a fajta "diszkrét erotikát" - már elsősorban a női nem szórakozását szolgálja, hiszen kiváló fizikális hatásai mellett (a testet kíméletesen alakítja, a tartásproblémákat hatékonyan javítja, remek stresszoldó) segít rátalálni a hölgyeknek a bennük rejlő ösztönösen érzéki és empatikus lényre, akit a legtöbben a napi problémák rengetegében már elveszettnek hittek.

A fesztiválon a tradicionális egyiptomi, török, ghawazee hastánc mellett bemutatkozik az indiai és hip-hop táncelemeket vegyítő bollywood stílus, valamint rácsodálkozhatunk az egyetlen magyar férfi hastáncos, Seres Zoltán produkciójára is.

*

A keleti táncok legkiválóbb hazai művelői 2007. november 25-én, 19.00 órától adnak randevút egymásnak.

cím: Petőfi Csarnok, Budapest, Zichy Mihály út 14.
honlap: www.petoficsarnok.hu

Mi a véleménye a témáról? Kérjük, írja meg:

név

szöveg (maximum 1000 karakter)

kérjük, írja be a 2022 utáni évszámot (spam védelem)

Reklám
Közösség
Legújabb hozzászólások
A rovat új és régi cikkei